Home / HEADER-NEWS / Καταγγελίες με στοιχεία στη Βουλή για το σκληρό πεδίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Καταγγελίες με στοιχεία στη Βουλή για το σκληρό πεδίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 6:17 μμ Αύγουστος 2nd, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Θα μπει μία σειρά και μία τάξη ώστε ο εκπαιδευτικός να ξέρει ότι εργάζεται με ποιότητα και ασφάλεια. Μπαίνει φραγμός στη δράση των φροντιστηρίων που λειτουργούν μέσα στα ιδιωτικά σχολεία», είπε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός

Το σκληρό πεδίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανάδειξε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία και την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Αντίθετα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης κατέφυγε σε πολιτικές αιχμές (π.χ. αριστεία), όπως του επεσήμανε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Μ. Κουρουτός μίλησε με ονόματα

-«στη σχολή Διαμαντόπουλου απολύεται τον Νοέμβριο εκπαιδευτικός, όταν είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Ο πρ. υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ξέρει την σχολή Διαμαντόπουλου γιατί στέλεχος της σχολής ήταν σύμβουλός του».

-στα σχολεία Κωστέα – Γείτονα «η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής προσπάθησε να μπει και αρνήθηκαν την είσοδο οι σεκιούριτι. Όταν κατάφερε να μπει, μία ημέρα που ήταν ανοικτή η είσοδος για γονείς, βρήκε 39 αδήλωτους εκπαιδευτικούς».

-στην Ελληνογερμανική Αγωγή, που έχει και μέλος στο ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, «εκβιάσθηκε εκπαιδευτικός να μετατρέψει την σύμβασή της από έξι έτη σε ένα έτος».

-παράτυπα πτυχία: ο Μ. Κουρουτός συμφώνησε με την ρύθμιση για την εξέταση των παράτυπων πτυχίων που δόθηκαν από ιδιωτικά ΙΕΚ και κατήγγειλε ότι και σήμερα συνεχίζονται τα παράτυπα πτυχία και γίνονται διορισμοί με αυτά. «Έγιναν διορισμοί στη ΝΕΡΙΤ με παράτυπα πτυχία», είπε και ανακοίνωσε πως και σήμερα διορίσθηκαν νοσηλευτές με παράτυπα πτυχία και ότι έχει ενημερώσει επ’ αυτού τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η κυβέρνηση μετατρέπει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε μόνιμους υπαλλήλους. Να ευχαριστήσουμε τον υπουργό γιατί προς το παρόν μας επιτρέπει να προσλαμβάνουμε ελεύθερα. Αλλά δεν μπορούμε να απολύουμε», υποστήριξε ο Χ. Κυραϊλίδης εκτιμώντας ότι «επιστρέφουμε σε εποχή του ουδείς απολύεται». Αναφερόμενος σε ορισμένους «μύθους», όπως τους χαρακτήρισε, που κυριαρχούν για την ιδιωτική εκπαίδευση ο πρόεδρος των σχολαρχών είπε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία ήταν πάντα στο υπουργείο Παιδείας, όχι στο Εργασίας».

Ακόμη ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας «προσπαθεί να επιφέρει κανόνες δημοσίου στα ιδιωτικά σχολεία» και ότι «ο αρχικός συγγραφέας του δελτίου τύπου του υπουργείου Παιδείας είναι η ΟΙΕΛΕ».

«Μονιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει. Θα μπει μία σειρά και μία τάξη όμως ώστε ο εκπαιδευτικός να ξέρει ότι εργάζεται με ποιότητα και ασφάλεια. Μπαίνει φραγμός στη δράση των φροντιστηρίων που λειτουργούν μέσα στα ιδιωτικά σχολεία», απάντησε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, υπενθυμίζοντας ότι «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ορίζει ότι οι απολύσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες.

Όμως αυτό άλλαξε το 2014 μάθαμε από την τηλεόραση ότι πάμε στο υπουργείο Εργασίας. Τον πρώτο χρόνο που ίσχυσε ο νέος νόμος οι καταγγελίες συμβάσεων δεν δηλώθηκαν καν! Σήμερα είναι ελεύθερες οι απολύσεις κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...