Home / Featured / Το Υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές «εξοικονόμισε» 9.400 εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές «εξοικονόμισε» 9.400 εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 8:31 μμ Αύγουστος 31st, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για μεταρρυθμίσεις στο όνομα της εξοικονόμησης προσωπικού και όχι στο όνομα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης έκανε λόγο στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, . Ο ίδιος αφού εξαπέλυσε επίθεση στην ασκούμενη πολιτική στο χώρο της Παιδείας από το Νίκο Φίλη υποστήριξε ότι η κατάργηση του του ΕΑΕΠ με μείωση των ωρών διδασκαλίας σε χίλια τριακόσια τριάντα εφτά δημοτικά, από τριάντα πέντε σε τριάντα ώρες την εβδομάδα, μεταφράζεται σε 4.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους.

Η κατάργηση των δύο χιλιάδων τετρακοσίων κλασικών ολοήμερων και η μετατροπή τους σε ενιαίου τύπου ολοήμερα, με μείωση των μαθημάτων κατά εννέα ώρες την εβδομάδα, συνεπάγεται άλλους 900 εκπαιδευτικούς λιγότερους.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η μείωση στα γυμνάσια των ωρών διδασκαλίας από τριάντα πέντε σε τριάντα δύο την εβδομάδα δημιουργεί ένα πλεόνασμα περίπου 4.000 εκπαιδευτικών, ενώ άλλοι 500 θα εξοικονομηθούν από τις ρυθμίσεις για την εργαστηριακή διδασκαλία.

«Προφανώς, κύριε Υπουργέ, αν μειώνατε κι άλλο τις ώρες διδασκαλίας θα γλιτώνατε όχι 9.500 εκπαιδευτικούς, όπως σας παρουσίασα, αλλά πολλούς περισσότερους. Είναι, όμως, πρόκληση αυτό να βαφτίζεται αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων. Όλα αυτά γίνονται σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης, καθώς επιπλέον αυξάνονται τα μονόωρα μαθήματα και, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί,

«Μία ώρα ίσον καμμία» υπογράμμισε ο υπεύθυνος για την Παιδείας της ΝΔ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...