Home / Featured / Το υπουργείο καθορίζει και τον αριθμό των «αναγκαίων αναπληρωτών».

Το υπουργείο καθορίζει και τον αριθμό των «αναγκαίων αναπληρωτών».

Δημοσιεύτηκε: 10:32 πμ Αύγουστος 27th, 2016  


kathigitis

Αντιδράσεις για τα «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών

Παραμονές έναρξης της σχολικής χρονιάς και των μαθημάτων στις 12 Σεπτέμβρη, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να δίνει «μαγική εικόνα» για την κατάσταση των σχολείων ενώ οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην προσπάθεια να εμφανιστεί ότι όχι απλά δεν λείπει εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά περισσεύει κιόλας.

Και αυτό, τη στιγμή που πέρυσι 3.000 κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ, με συνέχιση της αδιοριστίας και λαμβάνοντας ως δεδομένες τις ρυθμίσεις με τις οποίες το μορφωτικό δικαίωμα «στριμώχνεται» στην πολιτική των περικοπών.

Τέτοιες ρυθμίσεις ήταν η παραπέρα υποβάθμιση της παράλληλης στήριξης, ο διπλασιασμός του ελάχιστου αριθμού για δημιουργία τμήματος νηπιαγωγείου, ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, η μείωση ωρών σε δημοτικά και γυμνάσια, ο περιορισμός ομάδων προσανατολισμού, οι συγχωνεύσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι αλλαγές στα παιδαγωγικά προσόντα για την Ειδική Αγωγή, ακόμα και ο αποκλεισμός παιδιών από τα εσπερινά σχολεία.

Με βάση τα παραπάνω το υπουργείο καθορίζει και τον αριθμό των «αναγκαίων αναπληρωτών».

Χτες, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της περιοχής, το οποίο ανέβαλε τελικά τη συζήτηση για τις «υπεραριθμίες», ενώ αντίστοιχες παραστάσεις προγραμματίζονται αυτό το διάστημα και σε άλλες περιοχές.

Εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αντιδρώντας στην παραπάνω εγκύκλιο, συναντήθηκαν χτες το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας, που επαναλαμβάνει πως «η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σηματοδοτήσει τη βήμα βήμα επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ν. Φίλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «όσοι, με διάφορες αιτιάσεις, ορισμένες δικαιολογημένες και άλλες εντελώς προσχηματικές, προσπαθούν να εμποδίσουν την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών, των γονιών αλλά και της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ριζοσπάστης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...