Home / HEADER-NEWS / Τι ειπώθηκε στη συνάντηση ΠΕΣΕΑ με ΔΟΕ για τη στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση ΠΕΣΕΑ με ΔΟΕ για τη στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 9:14 πμ Αύγουστος 31st, 2016  


eidiki agogi

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής, ΠΕΣΕΑ

Την Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016,  αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α.- συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας –Δ.Ο.Ε.- για να συζητήσουν τα θέματα της εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και τις τροπολογίες της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στο Νομοσχέδιο για την «Ελληνόγλωσση και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α.- εξέφρασε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας –Δ.Ο.Ε.- τη θέση  του επιστημονικού σωματείου: ότι οι τροπολογίες  για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στο  Νομοσχέδιο για την «ελληνόγλωσση και διαπολιτισμική εκπαίδευση», κινούνται σε θετική κατεύθυνση και συνάδουν με τη φιλοσοφία της συμπερίληψης για ένα Ενιαίο Σχολείο χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

         Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α.- αφού έκανε μια πλήρη ενημέρωση για τα ζητήματα που ανησυχούν τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής κατέστησε σαφές ότι χωρίς συντεχνιακές και παραταξιακές λογικές θα συνεχίσει τον αγώνα για την τελική δικαίωση και την κατάργηση του άρθρου 56  του Ν. 3966/2011, σύμφωνα με το οποίο όλες οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. 60 και Π.Ε.70 «μετατρέπονται» σε οργανικές θέσεις Π.Ε. 61 & Π.Ε.71.

        Επιπλέον ζήτησε να τοποθετηθούν οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας –Δ.Ο.Ε.- για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων τις θέσεις τους, αφού το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν έχει καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο για τα θέματα τόσο της γενικής εκπαίδευσης όσο και της ειδικής αγωγής που περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο για την «Ελληνόγλωσση και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 4.000 συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με οργανικές θέσεις και άλλοι 8.000 αναπληρωτές και αναπληρώτριες, που περιμένουν να διοριστούν στις δομές της ειδικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, έχουν ενημερωθεί και περιμένουν τις εξελίξεις στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων διεκδικώντας την αποκατάσταση της αδικίας.

        Έγινε συζήτηση και αντηλλάγησαν απόψεις  για  όλα τα ζητήματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση. Σε πολλά θέματα διαφάνηκαν συμπτώσεις απόψεων και σε άλλα υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α.- περιέγραψε διεξοδικά στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τα παρακάτω θέματα:

  1. Η ειδική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γενικής εκπαίδευσης. Οι οποιεσδήποτε νομοθετικές ρυθμίσεις οφείλεται να συγχρονίζονται στο ενιαία νομοθεσία για την Εκπαίδευση.

2. Ο βασικός στόχος, το  σχολείο της γειτονιάς να γίνει «ένα Σχολείο για Όλους

3. Κατάργηση του άρθρου 56  του Ν. 3966/2011.

4. Ενεργοποίηση του άρθρου 34 παρ. 3 του Ν. 1566/1985 5.    Άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, ΕΕΠ, ΕΒΠ στα γενικά σχολεία (Τμήματα Ένταξης & Παράλληλη Στήριξη) και ειδικά σχολεία, με τα ίδια κριτήρια διορισμού που ισχύουν σε όλη την εκπαίδευση, καθώς και άμεση ενεργοποίηση του άρθρων 12, 13, 14 και 35 του Ν. 1566/1985 για τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

6. Διασφάλιση των πιστώσεων για την ειδική αγωγή από τον τακτικό προϋπολογισμό.

7. Κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 39 του Ν. 4115/2013 και 28 του Ν. 4186/2013.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ε.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος: Μηνάς Ευσταθίου

Ο Γενικός Γραμματέας: Λευτέρης Ρατσιάτος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...