Home / Featured / Φίλης: Σεπτέμβριο του 2017 οι μόνιμοι διορισμοί. Τέλη Σεπτεμβρίου προσληψεις για πρόσφυγες

Φίλης: Σεπτέμβριο του 2017 οι μόνιμοι διορισμοί. Τέλη Σεπτεμβρίου προσληψεις για πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: 10:42 πμ Αύγουστος 11th, 2016  


filis

Ακόμη μια συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Παιδείας αυτή τη φορά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9». Ο υπουργός ρωτήθηκε για τη λειτουργία των σχολείων, τις προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για τους μόνιμους διορισμούς δήλωσε ότι αυτοί θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2017 στις ειδικότητες που είναι αναγκαίες και όπου υπάρχει κενό. Για τους αναπληρωτές αναφέρθηκε πάλι στον αριθμό 21.000 και στο γεγονός ότι το Υπουργείο προετοιμάστηκε εγκαίρως.

Όσον αφορά τις προσλήψεις για τις προσφυγικές δομές ο Νίκος Φίλης έδωσε την πληροφορία ότι θα γίνουν τέλη Σεπτεμβρίου και ότι θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι  που έχουν προηγούμενη εμπειρία και εκπαιδευτικοί που έχουν γνώση στη διδασκαλία της ελληνικης ως 2ης ξένης γλώσσας.

Σε πρώτο στάδιο τα παιδιά θα φοιτήσουν σε Τμήματα Ένταξης ωστε στη συνέχεια να ενταχθούν στα σχολεία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Στα σχολεία είναι ήδη 24 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων προκειμένου το πρώτο κουδούνι να βρει τους μαθητές με γεμάτες τις σχολικές σάκες, να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά και να μην επαναληφθεί το παλαιότερο φαινόμενο των φωτοτυπιών, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ανέφερε πως έχει ήδη προχωρήσει η αναγκαία προκήρυξη για τους περίπου 21.000 θέσεις αναπληρωτών.

«Θα τις έχουμε κι αυτές (τις θέσεις). Από την πρώτη μέρα το μεγαλύτερο μέρος καθώς η χρονιά ‘γεννάει’ πολλές φορές ανάγκες από εκπαιδευτικούς (π.χ. επαπειλούμενες κυήσεις κλπ)» διευκρίνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών επανέλαβε ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ανέφερε ότι οι αιτήσεις είναι περίπου όσες και πέρυσι και διαβεβαίωσε πως «αν υπάρχουν κι άλλοι (ενδιαφερόμενοι) θα τους πάρουμε».

Για την εκπαίδευση των περίπου 22.000 παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα και διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανέφερε πως προβλέπονται ήδη τάξεις υποδοχής στα σχολεία το απόγευμα, προκειμένου τα παιδιά αυτά «να μπορούν να μάθουν ελληνικά, τη γλώσσα τους να καλλιεργήσουμε και κάποια ξένη γλώσσα, αν μπορούμε, και μετά σύντομα, αφού περάσουμε αυτό το πρώτο στάδιο να μπορούν να διδαχθούν στις ίδιες τάξεις μαζί με τα Ελληνάκια».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...