Home / HEADER-NEWS / Φίλης «Είσαι η Υπουργός της φωτοτυπίας» Διαμαντοπούλου «Εφαρμόζεις κατά γράμμα μνημονιακή πολιτική»

Φίλης «Είσαι η Υπουργός της φωτοτυπίας» Διαμαντοπούλου «Εφαρμόζεις κατά γράμμα μνημονιακή πολιτική»

Δημοσιεύτηκε: 9:37 πμ Αύγουστος 13th, 2016  


phototypies

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Χαρακτηριστική του ύφους και του ήθους της Κυβέρνησης η απάντηση Φίλη.

Προσωπική επίθεση, τίποτε για την ..ταμπακιέρα.

-Ναι κ Φίλη την ώρα της κρίσης (με πολλούς εμπλεκόμενους) ΚΑΙ ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη ΚΑΙ χρησιμοποίησα καθε μέσο, ακόμα και με φωτοτυπίες, για να καλύψω τις ανάγκες των παιδιών…

Όμως δεν έμεινα εκεί!

Άλλαξα από τα θεμέλια το σύστημα και από τότε λειτουργεί …ρολόι, χωρίς εμπλοκή υπουργού!

Τι να πει όμως μια Κυβέρνηση που όταν δεν κατεδαφίζει τα όσα θετικά άλλοι έχτισαν, οικειοποιείται ό,τι θεωρεί επικοινωνιακά αξιοποιήσιμο;

Ο Υπουργός Παιδείας που υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας, γνωρίζει πολύ καλά ότι επί υπουργίας μου τα θέματα Παιδείας ήταν εκτός μνημονίου και η τρόικα δεν πέρασε ούτε …έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά σε θέματα πολιτικής και ιδεολογικής συνέπειας είναι πια γνωστά σε όλους τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τα …έργα του το 2016.

ΦΙΛΗΣ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Απάντηση του γραφείου τύπου του ΥΠ.Π.Ε.Θ στην κα Άννα Διαμαντοπούλου

Για …μικρότητα κατηγορεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επειδή, σε δηλώσεις του υπενθύμισε το δικό της φιάσκο με τη διανομή φωτοτυπιών αντί βιβλίων το 2011. Όμως,  από πότε η κριτική για ένα πανθομολογούμενο και αδιάψευστο γεγονός   αποτελεί «μικρότητα»;

Άλλωστε, στη δήλωσή της είναι η ίδια η κα Διαμαντοπούλου που ομολογεί ότι «κατέρρευσε στα χέρια της το σύστημα διανομής βιβλίων», καταλογίζοντας, όμως  και για αυτό το γεγονός -κατά την προσφιλή τακτική κάθε συνεπούς μνημονιακού παράγοντα- την ευθύνη στον …ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Η κα Διαμαντοπούλου, υπήρξε υπουργός Παιδείας από το 2009. Συνεπώς, όταν δύο χρόνια μετά, όπως η ίδια παραδέχεται,  κατέρρευσε το σύστημα διανομής βιβλίων στα σχολεία φέρει  βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Αυτή την ευθύνη, που ποτέ δεν ανέλαβε υποβάλλοντας την παραίτησή της,   της καταλόγισε  μαζί με πολλά άλλα, η ελληνική κοινωνία και την έστειλε στο σπίτι της. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η κα Διαμαντοπούλου, αναζητώντας  ρόλο μακριά από το προσκήνιο των πολιτικών διεργασιών και της κρίσης των πολιτών,  έχει μετατραπεί από στέλεχος του πάλαι ποτέ προοδευτικού χώρου σε διακεκριμένη παρασκηνιακή συνομιλήτρια  της μητσοτακικής ΝΔ και σε σταθερή (παλιά της τέχνη) ψιθυρίστρια της τρόϊκα. Αυτά είναι τα σημερινά «μεγαλεία» της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ας τα χαίρεται κι ας αφήσει τον υπουργό Παιδείας να ασχολείται με «μικρότητες», όπως, το μοίρασμα βιβλίων αντί φωτοτυπιών και το άνοιγμα χωρίς προβλήματα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις …νύξεις του περί φωτοτυπιών, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η πολιτική του είναι επικοινωνία και μικροπολιτική με φτηνά υπονοούμενα και δανεικές νίκες.

Τα βιβλία των μαθητών για ΟΛΕΣ τις βαθμίδες από το 2012 βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία ΚΑΘΕ χρόνο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Αυτό οφείλεται στην εκ βάθρων αλλαγή του παλαιού συστήματος που κατέρρευσε στα χέρια μου, στην οποία προχώρησα το 2011-2012 με την κατάργηση τον ΟΕΔΒ, την ανάθεση της παραγωγής με ψηφιακό τρόπο στο Δημόσιο Ινστιτούτο του Διόφαντου και την εξυγίανση του συστήματος διανομής. Το κόστος για το δημόσιο ταμείο μειώθηκε κάθετα ενώ τα βιβλία πηγαίνουν από τότε κατευθείαν στα σχολεία και όχι σε τοπικούς σταθμούς διανομής, ανεξαρτήτως υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Απέναντι σε όλες αυτές τις αλλαγές, που έγιναν για να μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ξανά προβλήματα στην παραγωγή των βιβλίων, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε τότε με τον γνωστό ακραίο τρόπο!

Το πολιτικό κόστος τότε ήταν τεράστιο, έχω όμως πλέον την ικανοποίηση να ακούω κάθε χρόνο τους Υπουργούς να ανακοινώνουν ότι όλα τα βιβλία είναι στα σχολεία στην ώρα τους.

Κανείς όμως δεν επέδειξε την …μικρότητα του κ. Φίλη.

Ενώ ο Υπουργός καμαρώνει χωρίς ούτε να αλλάξει αυτά που πολεμούσε, ούτε να κουνήσει το …μικρό του δαχτυλάκι για κάτι που βρήκε Έτοιμο! Απλά φωτοτυπεί ο κ. Φίλης τη δουλειά άλλων μια και ο ίδιος μέχρι τώρα, ξηλώνει και σβήνει αυτά που βρήκε…

ΣΧΟΛΙΟ xenesglosses.eu

….κατά τα άλλα τα προβλήματα υπάρχουν (ίδια και απαράλλακτα ίσως και μεγαλύτερα από ποτέ) αλλά τα παιδία παίζει… 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...