Home / HEADER-NEWS / Φίλης: είναι θα έλεγε κανένας οι αφανείς εργάτες της εκπαίδευσης περίπου 50.000 εργαζόμενοι στα φροντιστήρια

Φίλης: είναι θα έλεγε κανένας οι αφανείς εργάτες της εκπαίδευσης περίπου 50.000 εργαζόμενοι στα φροντιστήρια

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Αύγουστος 4th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τρίτον, είναι προφανές ότι όταν συζητάμε για τα ζητήματα αυτά που επαναλαμβάνω είναι στον κορμό, στην καρδιά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι λογικό να συζητάμε το σύνολο της εκπαίδευσης τυπικής και άτυπης, ιδιωτικής και δημόσιας και λέω ένα παράδειγμα, είναι θα έλεγε κανένας οι αφανείς εργάτες της εκπαίδευσης περίπου 50.000 εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες  συνήθως δεν θέλω να γενικεύσω, αλλά έχουμε όλοι εμπειρία κοινωνική, υπό συνθήκες μαύρης εργασίας, αδήλωτης εργασίας και υποεκτιμούμενης εργασίας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και πρόσθεσε και τα εξής:

Ακούσαμε και χθες τους εκπροσώπους θέλω να πω ότι αυτό είναι σημαντικό θέμα, διότι εκτός των άλλων αφορά νέους εργαζόμενους και νέους εκπαιδευτικούς, και όταν λέμε ότι πρέπει να δημιουργούμε πλαίσιο εργασίας και δικαιωμάτων για νέους ανθρώπους στη χώρα μας ώστε να μην επιδεινώνεται το φαινόμενο της διαρροής εγκεφάλων της μετανάστευσης επιστημόνων από τη χώρα μας πρέπει να το έχουμε υπόψη μας όταν συζητάμε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Δεν είναι φοβερές ρυθμίσεις, είναι αυτονόητες ρυθμίσεις. Κάποιος που εργάζεται, λοιπόν, 21 ώρες την εβδομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον την απλή ασφαλιστική κάλυψη του ΙΚΑ . Απλό πράγμα είναι. Κάποιος ο οποίος εργάζεται πρέπει να δηλώνεται και η εργασία αυτή αφενός να φορολογείται αφετέρου να μην υπάρχει εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή από τον μικρομεσαίο ή μεγάλο επιχειρηματία. Είναι στοιχειώδης αντίληψη για την λειτουργία της κοινωνίας και τη λειτουργία της κοινωνίας στη βάση μιας στοιχειώδους κοινωνικής ισότητας. Δεν βλέπω για ποιο λόγο αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα κουβεντιάζουμε συνέχεια. Είναι αυτονόητα.

Άρθρα του νομοσχεδίου οι διατάξεις της τροπολογίας για φροντιστήρια, ασφάλιση εκπαιδευτών και κτηριολογικά σχολείων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...