Home / HEADER-NEWS / Επιστολή προς την ΟΛΜΕ για το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας Δ.Υ. στον ιδιωτικό τομέα

Επιστολή προς την ΟΛΜΕ για το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας Δ.Υ. στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσιεύτηκε: 6:32 μμ Αύγουστος 24th, 2016  


letter

Ανοιχτή επιστολή προς το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από δημοσιεύματα σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά έχω γίνει αποδέκτης της αγωνίας πολλών συναδέλφων και γι’ αυτό θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς τους.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το Π.Δ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16) για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. Το Προεδρικό Διάταγμα που «ξεκλειδώνει» την αναγνώριση προϋπηρεσίας έως επτά ετών στον ιδιωτικό τομέα σε συναφές αντικείμενο με αυτό στο οποίο απασχολούνται σήμερα.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι, λόγω των πολλών χρόνων αναμονής από τη λήψη του πτυχίου και μέχρι τον διορισμό, πολλοί από εμάς τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πριν διοριστούμε, είχαμε εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών ή σχολές πληροφορικής με αντικείμενοσυναφές με αυτό με το οποίο ασχολούμαστε και σήμερα, διορισμένοι πια στο δημόσιο σχολείο. Για την ακρίβεια, πιο συναφές πεθαίνεις.

Τη συνάφεια αυτή φαντάζομαι ότι δεν την αμφισβητεί ούτε ο πιο χαζός, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι το αντικείμενο, που δίδασκε π.χ. ένας φιλόλογος σε ένα φροντιστήριο πριν διοριστεί δεν είναι απλά συναφές, αλλά ακριβώς το ίδιο με αυτό, που διδάσκει και σήμερα στο σχολείο του.

Το θέμα αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ19, ΠΕ20, αλλά και συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων.

Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι το Π.Δ. δεν αφορά, για άλλη μια φορά, όσους έχουν εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ή κέντρα ξένων γλωσσών. Από την άλλη πολλοί συνάδελφοι, αγνοώντας τις διευκρινήσεις αυτές, τρέχουν στο Ι.Κ.Α. ή στον Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) προκειμένου να «προλάβουν» μέχρι το τέλος του μήνα να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο οικείο Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ελπίζοντας να τους αναγνωριστούν τα χρόνια, που εργάστηκαν στο ιδιωτικό τομέα.

Πολλοί αναρωτιούνται, αν η Ο.Λ.Μ.Ε. γνωρίζει το θέμα και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί στο μέλλον. Όποιος προσπάθησε να βρει απάντηση στο ερώτημα αυτό μέσα από την ιστοσελίδα της Ο.Λ.Μ.Ε. προσγειώθηκε στην θλιβερή πραγματικότητα.

Διαβάζουμε:

– Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές της Κεφαλονιάς

– Ψήφισμα συμπαράστασης στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας που διώκονται

– Ψήφισμα για την πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου

– Καταγγελία για τις ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας

– Ανακοίνωση – Υπόμνημα για τους αναπληρωτές

– Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς στην Τουρκία

Ok, το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Δε λέω, σοβαρό το θέμα των διώξεων εκπαιδευτικών στην Τουρκία και πρέπει οπωσδήποτε να τους συμπαρασταθούμε. Φαντάζομαι να συμφωνείτε ότι, δεν διώκονται μόνο οι εκπαιδευτικοί στην Τουρκία. Ούτε και είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που διώκει εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους. Ας συμπαρασταθούμε σε όλους αυτούς. Ας συμπαρασταθούμε και στους συνδικαλιστές του Δήμου Καλλιθέας και όλων των άλλων Δήμων της χώρας. Γενικά, ας συμπαρασταθούμε (στα λόγια βέβαια) σε οποιονδήποτε στον κόσμο, που χρειάζεται συμπαράσταση.

Στ’ αλήθεια όμως, δεν πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συμπαρασταθούμε και στον εαυτό μας; Σε κανέναν από εσάς δε φαίνεται παράλογο να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε κάποιον που δίδαξε σε σχολή κομμωτικής, αλλά όχι σε κάποιον, που δούλεψε σε φροντιστήριο;

Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αν δεν το γνωρίζετε, είναι μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. και πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους σε ένα σωματείο, που κόπτεται για τα δικαιώματα κάθε κατατρεγμένου ανά την Γη, αλλά όχι για τα δικαιώματα των μελών του.

Κι επειδή σας αρέσουν οι βαρύγδουπες εκφράσεις, όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν ευγενικά, αλλά απαιτούν από εσάς να τους συμπαρασταθείτε, όχι με λόγια, αλλά με έργα. Στο κάτω κάτω είστε εκπρόσωποι καθηγητών και όχι των υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

Απευθυνθείτε λοιπόν στο υπουργείο και απαιτείστε, εκ μέρους των συναδέλφων σας, να αρθεί επιτέλους αυτή η αδικία. Κι αν τα λόγια δεν είναι αρκετά, υπάρχει επίσης και η νομική οδός, την οποία είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε, όπως έκαναν άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

Και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους συναδέλφους για τις ενέργειές σας, αλλά και να τους καθοδηγήσετε, πώς θα πρέπει να κινηθούν στην συνέχεια. Διαφορετικά, στην επόμενη, χωρίς νόημα, 24ωρη απεργία, τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι μονοψήφια!

Γιώργος Βαρδακώστας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...