Home / Featured / Ελάχιστα τα μαθήματα που θα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές του Γυμνασίου

Ελάχιστα τα μαθήματα που θα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές του Γυμνασίου

Δημοσιεύτηκε: 8:16 μμ Αύγουστος 16th, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ελάχιστα θα είναι τα μαθήματα στα οποία θα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές του Γυμνασίου στο πλαίσιο της κίνησης του Υπουργείου Παιδείας για περισσότερο διδακτικό χρόνο και λιγότερες εξετάσεις. Τα δυο μαθήματα όπου έχουν σίγουρη την παρουσία τους στις εξετάσεις του Ιουνίου είναι τα μαθηματικά και η νεοελληνική γλώσσα.

Ένα σενάριο που υπάρχει στο Υπουργείο είναι οι εξετάσεις να αφορούν μόνο τα δυο αυτά μαθήματα ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για εξετάσεις σε περισσότερα μαθήματα μόνο στη Γ Γυμνασίου. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Πάντως στο Γυμνάσιο ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που δε συνέχιζαν στο Λύκειο καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ποσοστό μεγαλύτερο του 90% συνέχιζε στο Λύκειο.


 

3 Σχόλια

  1. Γιατί δεν τα καταργεί τα υπόλοιπα μαθήματα να τελειώνει; Πόσο καλά λειτουργούν συγκεκριμένες συντεχνίες στο Υπουργείο! Την ίδια ώρα που καταργεί τη Φυσική και την πληροφορική πώς γίνεται να βγάζει μέχρι και ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από τους μαθηματικούς για δήλωση πως θα μπορούσαν να διδάσκουν μαθηματικά και άλλες ειδικότητες; Υπενθυμιζω ότι το ίδιο δήλωσε και για τη Φυσική χωρίς όμως διόρθωση στη δήλωση. Υπουργείο μαθηματικών και κοινωνιολογων (για να μη ξεχνιομαστε)

  2. Το ότι δεν θα δίνουν εξετάσεις στα υπόλοιπα, δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζονται. Ίσα ίσα που κάνει σημαντικότερη την παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ρυθμιστή της τελικής βαθμολογίας αποκλειστικά την επίδοση στα προφορικά χωρίς τη δυνατότητα να επανορθώσουν. Θα κλάψουν μανούλες !

    • Σαφέστατη υποβάθμιση είναι! Αυτό άλλωστε φαίνεται και στις επιλογές του Υπουργείου στο λύκειο με μείωση ωρών φυσικής κάθε χρόνο πληροφορικής και άλλων μαθημάτων που δεν «κάνουν» στον υπουργό και στην αυλή του. Η τάση χαβαλοποιησης του σχολείου είναι εμφανής όπως εμφανής είναι και η προσπάθεια εξαφάνισης των θετικών επιστημών πλην μαθηματικων!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...