Home / Featured / Εγκρίθηκε μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς

Εγκρίθηκε μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 4:03 μμ Αύγουστος 19th, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εγκρίθηκε ένα μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί από το ΤΕΙ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα  από το Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με τίτλο «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων».

Αντικείμενο – Σκοπός
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» είναι η εκπαίδευση και η εξειδίκευση πτυχιούχων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. σε θέματα οργάνωσης, ηγεσίας και διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων. Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» στοχεύει να:
• εξειδικεύσει στελέχη της εκπαίδευσης στο γνωστικό  αντικείμενο της Διοίκησης των Εκπαιδευτικών Μονάδων, προκειμένου να αποκτήσουν ικανότητες και δεξιότητες  αποτελεσματικής ηγεσίας και διοίκησης.
• εστιάσει στη συστηματική εφαρμογή της επιστήμης της Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων (Project
Management) στο πεδίο της διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων,
• καλλιεργήσει στους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) τη γνώση και τη διάθεση ώστε να μετατρέπουν μια εκπαιδευτική μονάδα σε ένα οργανισμό που εξελίσσεται και βελτιώνεται λειτουργώντας αποτελεσματικά και αποδοτικά,
• αναπτύξει τις δεξιότητες των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) ώστε να ασκούν αποτελεσματικά το έργο της διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων και οργανισμών προκειμένου:
? να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εισαγωγής και ανάπτυξης καινοτομιών σε εκπαιδευτικές μονάδες προκειμένου:
? να στελεχώσουν τις θέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πολιτικών,
? να αποκτούν στέρεες γνωστικές βάσεις για το επιστημονικό αντικείμενο της Εκπαίδευσης Διοίκησης,
? να γνωρίζουν πώς να δημιουργούν, να εμπλουτίζουν και να διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον προκειμένου παρέχεται η δυνατότητα της αποτελεσματικής μάθησης και της κοινωνικοποίησης σε όλους τους εκπαιδευόμενους, αλλά και να δημιουργούνται οι κατάλληλες
συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης για όλους τους εκπαιδευτικούς,
? να είναι σε θέση να αξιολογούν και να καταρτίζουν εκπαιδευτικά αποτελέσματα και προγράμματα,
? να είναι προετοιμασμένοι να επιδεικνύουν ηγετικές ικανότητες για την υλοποίηση σχεδίων δράσης και έργων με βάση τις ανάγκες αλλά και τα δυνατά σημεία εκπαιδευομένων και εκπαιδευτικών,
? να διαμορφώνουν οργανωμένα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης και να επιδιώκουν συνεχώς τη νέα γνώση,
? να γνωρίζουν και να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να ενισχύσουν τη συνεργατική μάθηση και τα δίκτυα επικοινωνίας εκπαιδευομένων, εκπαιδευτικών και γονέων, και τέλος
? να γνωρίζουν πώς να δημιουργούν ένα θετικό κλίμα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που να ευνοεί τις αποτελεσματικές συνεργασίες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων  φορέων καθώς και με τους τοπικούς και κοινωνικούς φορείς.

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) απονέμει «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων». Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) απονέμεται υπό την προϋπόθεση ότι ο μεταπτυχιακός φοιτητής/τρία έχει επιτυχή εξέταση στα προβλεπόμενα από το οικείο πρόγραμμα σπουδών μαθήματα σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο πρόγραμμα και στον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Κατηγορίες πτυχιούχων
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τ.Ε.Ι συναφούς γνωστικού αντικειμένου (Τμημάτων Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας).
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εν ενεργεία καθώς και σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς και σε στελέχη της εκπαιδευτικής διοίκησης, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, της ημεδαπής και της αλλοδαπής, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην οργάνωση και διοίκηση σχολείων και πιο συγκεκριμένα σε:
• Διορισμένους και Αναπληρωτές Καθηγητές και Δασκάλους.
• Όσους επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της εκπαίδευσης.
• Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.
• Σχολικούς Συμβούλους και Υποψηφίους Σχολικούς Συμβούλους.
• Πτυχιούχους ΑΕΙ που ενδιαφέρονται για πρόσθετη μοριοδότηση μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών (2,5 επιπλέον μόρια).
• Στελέχη της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Σχολικών Μονάδων υπό την εποπτεία αυτού.
• Πτυχιούχους ΑΕΙ, μη καθηγητικών σχολών που δεν διαθέτουν Πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ. Τ.Ε.
• Πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Τμημάτων της αλλοδαπής και πτυχιούχοι ΤΕΙ της ημεδαπής.
• Φοιτητές/τριες προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών και θα προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι τέλους της περιόδου εγγραφών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)
• Όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα αναγνωρισμένης αξίας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Χρονική Διάρκεια
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τρία (3) διδακτικά εξάμηνα, εκ των  οποίων το τρίτο διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Η φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» είναι πλήρης. Υποψήφιοι φοιτητές που έγιναν δεκτοί στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» μπορούν να ζητήσουν για ειδικούς
και τεκμηριωμένους λόγους την αναστολή εγγραφής πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και αν αυτή γίνει δεκτή από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (Γ.Σ.Ε.Σ.) του Τμήματος, τη θέση τους καταλαμβάνει ο επόμενος επιλαχών στον πίνακα εισακτέων και ο/η αιτών/ούσα καταλαμβάνει μία θέση στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του.
Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του ΠΜΣ «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» δεν μπορεί να υπερβεί την κανονική διάρκεια σπουδών, προσθησομένων δύο επιπλέον εξαμήνων.
Για σοβαρό λόγο – υγείας ή οικογενειακό ή επαγγελματικό – φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) μπορούν να ζητήσουν προσωρινή διακοπή της φοίτησης τους για ένα ή δύο εξάμηνα σπουδών.
Το αίτημα θα πρέπει να τεκμηριώνεται κατάλληλα με την προσκόμιση δικαιολογητικών. Το αίτημα εξετάζεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (Γ.Σ.Ε.Σ.) και εφόσον γίνει δεκτό, το διάστημα της διακοπής δεν προσμετρείται στον ανώτατο χρόνο περάτωσης των σπουδών τους.

Εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα πέντε (35) άτομα κατ’ έτος.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων, οι οποίοι προηγουμένως έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, γίνεται με βάση τη συνολική βαθμολογία, εκφραζόμενη σε εκατοστιαία κλίμακα από ένα [1] έως εκατό [100]. Η βαθμολογία διαμορφώνεται με τα κριτήρια που καθορίζει η ΓΣΕΣ και που το καθένα από αυτά αποδίδεται με ποσοτικοποιημένο συντελεστή βαρύτητας, εκφραζόμενο επί τοις εκατό (100%) σε ακέραιο αριθμό και έχουν ως εξής:

Δίδακτρα

…Το ανωτέρω κόστος θα καλύπτεται από τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και από άλλες πηγές, όπως χορηγίες, παροχές, δωρεές και άλλα. Το ύψος των διδάκτρων καθορίζεται σε 3.500 € και μπορεί να αναθεωρηθεί κατά διαστήματα και κατόπιν σχετικής εισήγησης.

Περισσότερα στην απόφαση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...