Home / HEADER-NEWS / Δωρεάν συγγράμματα για φοιτητές. Οι προϋποθέσεις

Δωρεάν συγγράμματα για φοιτητές. Οι προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 4:27 μμ Αύγουστος 8th, 2016  


vivlia

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν αποφάσεις για τα συγγράμματα των φοιτητών. Σε μια από αυτές αναφέρεται:

1. Προπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) κατά την έννοια των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1 και 4 παρ. β’ του άρθρου 80 του Ν. 4009/2011 (Α΄ 195), και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 3432/2006 (Α΄ 14), έχουν το δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας ενός (1) διδακτικού συγγράμματος για κάθε διδασκόμενο υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο
μάθημα του προγράμματος σπουδών.

Προπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) έχουν δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας μιας (1) εκ των προτεινόμενων σειρών ανά «θεματική ενότητα».

Διδακτικά συγγράμματα θεωρούνται έντυπα βιβλία, καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία ελεύθερης πρόσβασης, κατόπιν έγκρισής τους από τις Γενικές Συνελεύσεις των Α.Ε.Ι. ή την Κοσμητεία του Ε.Α.Π. σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και εφόσον ανταποκρίνονται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος και καλύπτουν κατά το δυνατόν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και του περιεχομένου του, όπως καθορίζεται στον Οδηγό Σπουδών σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του οικείου Τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., του Προγράμματος Σπουδών των Α.Ε.Α. και του Ε.Α.Π.
2. Προπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές των Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. δικαιούνται να επιλέξουν και να προμηθευτούν δωρεάν αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων ίσο με τον συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων ή, για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Ε.Α.Π., θεματικών ενοτήτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου. Όσα Τμήματα των ανωτέρω Ιδρυμάτων χρησιμοποιούν το σύστημα ECTS μονάδων, όπου για την λήψη του πτυχίου απαιτούνται 240 ECTS μονάδες, προκειμένου να υπολογιστεί ο ενδεικτικός αριθμός μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, στον αριθμό των υποχρεωτικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών θα πρέπει να προστεθεί το πηλίκο του αριθμού των ECTS μονάδων που υπολείπονται μέχρι τις 240 δια το μέσο όρο του αριθμού ECTS μονάδων των μαθημάτων επιλογής του προγράμματος σπουδών.
Εάν φοιτητές ή σπουδαστές επιλέξουν περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα ή θεματικές ενότητες από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, το δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων δεν επεκτείνεται και στα επιπλέον μαθήματα που αυτοί επέλεξαν και εξετάστηκαν, ακόμη και αν αυτά υπολογίζονται για τη λήψη του πτυχίου.
3. Το δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων ασκείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές και σπουδαστές των Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Α., καθώς και του Ε.Α.Π. μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» (στη συνέχεια «ΕΥΔΟΞΟΣ»), το οποίο διαχειρίζεται η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας Α.Ε.», που συστάθηκε με το Π.δ. 29/1998 (Α’ 34), και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα στο ΦΕΚ:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...