Home / HEADER-NEWS / Δύο διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας πριν τελειώσει ο Αύγουστος

Δύο διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας πριν τελειώσει ο Αύγουστος

Δημοσιεύτηκε: 2:47 μμ Αύγουστος 23rd, 2016  


apergia

Πέμπτη 25/8

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας λόγω του σχετικού για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης άρθρου στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. και τον Σ.Α.Τ.Ε.Α.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμμετέχει στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια καθώς θεωρούμε αναγκαίο η όλη διαδικασία της αναβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης με την προοπτική της συνεκπαίδευσης και την αυξημένη αναγκαιότητα προσωπικού που προκύπτει, να γίνεται με τη στελέχωση των δομών από ειδικούς οι οποίοι θα έχουν την ανάλογη εκπαίδευση. Πάγια θέση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. εξάλλου αποτελεί η προτεραιότητα του ανάλογου βασικού πτυχίου, συνεπικουρούμενη από έγκυρους μεταπτυχιακούς ή/και επιμορφωτικούς τίτλους σπουδών. Η θέση αυτή θεωρούμε ότι αποτελεί την ασφαλή προσέγγιση του όλου εγχειρήματος της αναβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης.

Πηγή ΠΟΣΕΕΠΕΑ

…………………………….

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας μεθαύριο Πέμπτη

Στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αιχμή είναι η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εκπαιδευτικοί της Γενικής Αγωγής, στο όνομα της αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού αντί για προσλήψεις.

«Αντί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη η ΕΑΕ σήμερα, προαναγγέλλει την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και τη βίαιη τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που θα «περισσέψουν»», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της. Οπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «η τροπολογία αποτελεί πισωγύρισμα στη δεκαετία του ’80, τότε που προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΑΕ μετατίθονταν ή αποσπώνταν σ’ αυτήν εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Κι ενώ τότε ήταν αυτονόητο να γίνει αυτό, καθώς δεν υπήρχαν ούτε πανεπιστημιακά τμήματα ΕΑΕ ούτε εκπαιδευτικοί με ειδίκευση σ’ αυτή, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, σε μια περίοδο που υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι στην Ειδική Αγωγή».

«Σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί όχι με βάση τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με «όρους μνημονίων» και με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας που υπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη. To υπουργείο, με πρόσχημα «να αξιοποιήσει με το βέλτιστο τρόπο το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό, να εξυπηρετούνται άμεσα οι ανάγκες των μαθητών και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών ΕΑΕ», όπως αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση, στην ουσία υποβαθμίζει, για να μην πούμε εξαφανίζει, τα ειδικά παιδαγωγικά προσόντα που απαιτεί το μάθημα, προωθεί τη διδασκαλία α λα καρτ και το τσουβάλιασμα των συναδέλφων ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης», σημειώνει επίσης το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Οι εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής, οι γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το πισωγύρισμα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας: Αμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, πλην της παραγράφου που αφορά στην αναγνώριση όλου του προσωπικού στις μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ισότιμα στο Σύλλογό τους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Αμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Εδώ και τώρα όχι μόνο ίδρυση αλλά και λειτουργία όλων των αναγκαίων ειδικών σχολείων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ιδρυση τμημάτων ένταξης σε κάθε σχολική δομή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία, χωρίς καμία καθυστέρηση. Κατάργηση του νόμου 3699/2008 και του άρθρου 39 του ν. 4115/2013 για την Ειδική Αγωγή και της τροπολογίας που αλλάζει το χαρακτήρα και στην ουσία καταργεί τα Τμήματα Ενταξης.

rizospastis.gr

31/8

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΔΟΕ

Συνάδελφοι, ο ΠΑ.Σ.Α.Δ πιστεύοντας πως τίποτε δε χαρίζεται αλλά όλα κατακτώνται, καλεί όλους τους αναπληρωτές της Α/βάθμιας, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και Ειδικοτήτων, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΔΟΕ στις 31/8. Προκειμένου να συντονίσουμε τη μετακίνηση όσων το επιθυμούν, στο e-mail του Συλλόγου pasadask@gmail.com στέλνετε:

Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ειδικότητα, θέση στον αντίστοιχο πίνακα και πρωτεύουσα του νομού στον οποίο βρίσκεστε.

Οι καταστάσεις θα παραδοθούν στην Ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσει τους τοπικούς συλλόγους για τη μίσθωση λεωφορείων.

Συνάδελφοι πρέπει και θα είμαστε όλοι εκεί!!!

-Θα είμαστε εκεί για να εκφράσουμε την αγωνία, την αγανάκτηση και την οργή μας, για όσα συμβαίνουν στα δημοτικά και νηπιαγωγεία και να διεκδικήσουμε το εργασιακό μας μέλλον και την υπόσταση μας ως εκπαιδευτικού.
-Θα είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε τον μόνιμο διορισμό μας στη θέση που «αναπληρώνουμε».

-Θα είμαστε εκεί για να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας όχι μόνο στο Υπουργείο αλλά και στη ΔΟΕ και να πιέσουμε ώστε να παρθούν άμεσα αποφάσεις για τη στήριξη μας.

-Θα είμαστε εκεί γιατί αποφασίσαμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας!

Σας περιμένουμε όλους!

Η εγγραφή στον Σύλλογο δυναμώνει τη δική σου φωνή, γι αυτό συμπλήρωσε τη φόρμα: https://goo.gl/forms/9Kum0lGRw2bL5d9f2


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...