Home / Featured / Δεύτερη φάση αποσπάσεων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια δεν έχει νόημα

Δεύτερη φάση αποσπάσεων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια δεν έχει νόημα

Δημοσιεύτηκε: 10:53 μμ Αύγουστος 3rd, 2016  


apospasis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τέλος, υπήρξε μια ερώτηση αν θα υπάρξει δεύτερη φάση αποσπάσεων. Η δεύτερη φάση αποσπάσεων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια δεν έχει νόημα. Έγιναν οι αποσπάσεις αυτές από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Αυτά έγιναν.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Νίκος Φίλης για τις αποσπάσεις και πρόσθεσε και τα εξής:

Εννοείτε σε φορείς εσείς. Μόνο αν υπάρχει θέμα αίτηση θεραπείας, αν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν το είδαν οι φορείς, γιατί με εισηγήσεις φορέων πήγαμε και εδώ ότι κάναμε δικιά μας επιλογή. Μειώσαμε για παράδειγμα και σε συνεννόηση με τα ΓΑΚ. Είχε φτάσει να έχει 150 άτομα αποσπάσεις. Μειώσαμε στις βιβλιοθήκες, αλλά σε άλλες είχε δύο μόνιμους και στέλναμε και τρείς καθηγητές, σε βιβλιοθήκες που το ωράριο δεν ξέρουμε πως λειτουργεί. Θα δούμε όπου υπάρχουν προβλήματα γι’ αυτό υπάρχει η αίτηση θεραπείας, για ενστάσεις θα το δούμε συγκεκριμένα.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός έκανε λόγο και για μείωση των αποσπάσεων: Όπως είπα και χθες, μειώθηκαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εκτός αιθούσης, όχι γενικώς. Αποσπάσεις γίνονται. Αλλά οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που φεύγουν από το έργο τους το εκπαιδευτικό και αξιοποιούνται σε έργα μη εκπαιδευτικά, διοικητικά και άλλα, είναι προφανές ότι έπρεπε να μειωθεί και μειώθηκε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...