Home / HEADER-NEWS / Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι έτοιμοι για το νέο σύστημα διορισμών

Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι έτοιμοι για το νέο σύστημα διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 10:28 μμ Αύγουστος 30th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το Νοέμβριο ξεκινά η συζήτηση για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, γεγονός που αναφέρθηκε και σήμερα από το Βήμα της Βουλής από τον Υπουργό Παιδείας που σημείωσε ότι  «το θέμα των διορισμών, που αφορά το μόνιμο καθεστώς, είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και θα το συζητήσουμε ως Υπουργείο συντόμως από τον Νοέμβριο για το σύνολο των εκπαιδευτικών».

Ο Υπουργός τόνισε ότι «δεν  υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σαφές, δίκαιο σύστημα, κατά τη γνώμη μας, προκειμένου να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί. Άρα, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό και στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης βεβαίως θα ληφθούν υπ’ όψιν και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των πτυχιούχων των δύο παιδαγωγικών σχολών ειδικής αγωγής».

Ο Υπουργός δεν έθεσε μόνο το χρονικό σημείο της έναρξης της συζήτησης για το νέο σύστημα διορισμών αλλά έθεσε και το τέλος αφού ανέφερε: Έχουμε αποδείξει ότι συζητούμε, ότι λύνουμε προβλήματα και δεν δημιουργούμε. Έχουμε αποδείξει ότι είναι δυνατόν να προχωρήσουμε και σε ένα σύστημα μόνιμων διορισμών τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι ήδη από τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα ο Υπουργός δικαιολόγησε το γεγονός ότι οι διορισμοί δεν έγινα φέτος αποδίδοντας το στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης:

Πέρυσι θέλαμε να έχουμε αυτήν τη δυνατότητα των μόνιμων διορισμών για τον Νοέμβριο του 2016. Δεν έγινε δυνατό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση. Τώρα έχει τελειώσει και προχωρούμε.

Η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή (ιδιωτική εκπαίδευση, διορισμοί, φροντιστήρια, ειδική αγωγή, εκπαίδευση μεταναστών)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...