Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 20/02/2020, 01:14


Home / Featured / Από το 2017 μαζικοί διορισμοί στα σχολεία είναι θέμα της Κυβέρνησης. Δεν θα γίνουν μαζικές συγχωνεύσεις

Από το 2017 μαζικοί διορισμοί στα σχολεία είναι θέμα της Κυβέρνησης. Δεν θα γίνουν μαζικές συγχωνεύσεις

Δημοσιεύτηκε: 11:08 μμ Αύγουστος 8th, 2016  


filis

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αλλαγές που προωθούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, τόνισε πως «το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι στενά κλαδικό, είναι ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η αξιοπιστία του σχολείου».

«Σήμερα ο σχολάρχης απολύει όποτε θέλει, όποιον θέλει, αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα σχολικό ήθος και μια εκπαιδευτική αντίληψη. Αν ο σύλλογος καθηγητών λειτουργεί υπό το κράτος εκβιασμών, πιέσεων ή και απολύσεων δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία των τίτλων σπουδών».

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε επίσης «σε καταγγελίες -που δεν απαντήθηκαν- ότι πήγε η επιθεώρηση εργασίας στα σχολεία και έβαλαν σεκιουριτάδες οι σχολάρχες για να μη μπει». Απαντώντας στις κατηγορίες ότι «το υπουργείο υλοποιεί την πολιτική των συνδικαλιστών στον χώρο» σημείωσε: «Υλοποιούμε μια πολιτική που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ευάγγελο Παπανούτσο το 1977».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο μάθημα κολύμβησης στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ

Αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα στο ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε: «Αν ένα σχολείο θέλει να κάνει επιπλέον πρόγραμμα, μπορεί να το κάνει, του το επιτρέπουμε, αρκεί να το δηλώνει. Να δηλώνει αν γίνεται δωρεάν ή με επιπλέον χρήματα. Και αν γίνεται με επιπλέον χρήματα, αυτά να φορολογούνται».

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο υπουργός τόνισε:

«Για φέτος, έχουμε πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες (20.800) αναπληρωτές, όσα είναι τα κενά. Το 2017 τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν οι πρώτες -μετά από 7-8 χρόνια- μόνιμες προσλήψεις, μαζικοί διορισμοί, εκπαιδευτικών στο Δημόσιο. Σε βάθος τριετίας περίπου, θα διοριστούν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όσοι είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνουμε».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Θέσεις μερικής φοίτησης στο ΜΠΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχετική συνεννόηση με τους θεσμούς για το θέμα αυτό, ο υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση».

Μιλώντας για τα ολοήμερα σχολεία είπε πως «θα λειτουργήσουν όπως και πέρυσι χωρίς όμως επτάωρα στο δημοτικό σχολείο. Είναι μη αποδοτικό».

Τόνισε ακόμη:

«Δεν πάμε σε πρόγραμμα μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων. Πρέπει να διαφυλάξουμε το δημοτικό σχολείο της γειτονιάς».

Για την ειδική αγωγή, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα ιδρυθούν επιπλέον 400 τμήματα ένταξης, ενώ για τα παιδιά των προσφύγων ότι θα δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής σε κέντρα φιλοξενίας, αλλά και νηπιαγωγεία και δομές δημιουργικής απασχόλησης, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να μπουν σταδιακά στα σχολεία.

www.dikaiologitika.gr

Με σύστημα ΑΣΕΠ οι διορισμοί των εκπαιδευτικών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών: επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας, νέος σχεδιασμός, νέα φιλοσοφία

Ξεκινάμε δυναμικά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, καθώς και των στελεχών εκπαίδευσης, ...