Home / HEADER-NEWS / Ανέβηκε ο αριθμός προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή στις 9.500

Ανέβηκε ο αριθμός προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή στις 9.500

Δημοσιεύτηκε: 10:19 μμ Αύγουστος 30th, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια πληροφορία του xenesglosses.eu ότι οι συνολικές προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δεν θα σταματούσαν στις 9.100 αλλά καταβάλονταν προσπάθεια για εξασφάλιση και άλλων πιστώσεων. Σήμερα ο Νίκος Φίλης, αποκάλυψε από το Βήμα της Βουλής ότι εξασφαλίστηκαν άλλες  τετρακόσιες πιστώσεις για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που θα ενισχύσουν το δίκτυο υποστήριξης των σχολείων και γενικής εκπαίδευσης.

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού θα είναι 9.500 εργαζομένων που θα στελεχώσουν την ειδική αγωγή κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.  Πρόκειται για πιστώσεις που είναι εξασφαλισμένες.

Ο Νίκος Φίλης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος μη πρόσληψης για τους πτυχιούχους του Βόλου και του ΠΑΜΑΚ που είναι 2000 . «Είναι σίγουρο ότι θα προσληφθούν. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν μεγάλη προϋπηρεσία. Ακόμα και λόγω της προϋπηρεσίας τους έχουν το προσόν να προσληφθούν» τόνισε ο Υπουργός σημειώνοντας τα εξής:

«Το ερώτημα το οποίο υπάρχει είναι πώς θα καλύψουμε την ανάγκη από τους 2.200 έως τους 9.100 του έκτακτου προσωπικού των αναπληρωτών. Και εκεί είναι λογικό να αξιοποιούμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα και παρουσία στο έργο της ειδικής αγωγής στα σχολεία μας, ακόμα και δασκάλους –αυτό γίνεται την τελευταία πενταετία, δεν είναι καινούριο- οι οποίοι αναλαμβάνουν έργο στον χώρο της ειδικής αγωγής. Είναι μάλιστα δάσκαλοι χωρίς ειδικά προσόντα. Διότι είσαι σε ένα δίλημμα: τι θα κάνεις στην περίπτωση όπου υπάρχει ανάγκη στήριξης; Θα αφήσεις το παιδί χωρίς στήριξη ή θα στείλεις έναν δάσκαλο να τον βοηθήσει;

Δεν είναι δική μας –επαναλαμβάνω- αυτή η πραγματικότητα. Την τελευταία πενταετία-εξαετία -απ’ ό,τι έχω δει- προσλαμβάνονται από το Δημόσιο 500 έως 1.000 δάσκαλοι χωρίς ειδική εξειδίκευση και προσόντα –είναι η αλήθεια- για να στηρίξουν την ειδική αγωγή. Άρα, δεν υπάρχει κανείς φόβος να μην προσληφθούν φέτος όσοι είναι απόφοιτοι των δύο τμημάτων ειδικής αγωγής».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...