Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 14/06/2021, 03:02


Home / Featured / Ανατροπές στην Ειδική Αγωγή

Ανατροπές στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 10:43 μμ Αύγουστος 5th, 2016  


eidiki agogi
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu
Τη δυνατότητα υπηρέτησης σε δομές ΕΑΕ των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 με εξειδίκευση στην ΕΑΕ σε ισότιμη βάση με τους κλάδους εκπαιδευτικών ΕΑΕ ΠΕ61 και ΠΕ71 προβλέπει τροπολογία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με την προτεινόμενη ρύθμιση κατοχυρώνεται η δυνατότητα των εκπαιδευτικών με αυξημένα τυπικά προσόντα που συνίστανται σε εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στην ΕΑΕ, πολύχρονη σχετική εμπειρία και εξειδίκευση στην ΕΑΕ να υπηρετούν σε δομές ΕΑΕ, ισότιμα με εκπαιδευτικούς-κατόχους βασικών τίτλων σπουδών στην ΕΑΕ. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ60 και ΠΕ70 και κατέχουν την ανωτέρω εξειδίκευση στην ΕΑΕ, παρότι στελέχωναν εξ’αρχής και συνεχίζουν να στελεχώνουν και να στηρίζουν τις δομές ΕΑΕ (οι κλάδοι αυτοί συνιστούν τους αρχαιότερους κλάδους ΕΑΕ) και κατά συνέπεια έχουν συμβάλει ουσιωδώς στην εδραίωση και εξέλιξη της ΕΑΕ στη χώρα μας, έτυχαν τα τελευταία χρόνια άνισης και αδικαιολόγητης μεταχείρισης. Συγκεκριμένα, οι καταργούμενες διατάξεις τους στερούσαν ολικώς τη δυνατότητα υπηρέτησης σε δομές ΕΑΕ. Με την κατάργηση αυτών των διατάξεων αποκαθίσταται η νομιμότητα κατοχής οργανικών θέσεων στην ΕΑΕ των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 με εξειδίκευση στην ΕΑΕ και επανέρχεται η κανονικότητα στις υπηρεσιακές μεταβολές οι οποίες εξακολουθούσαν να πραγματοποιούνται παρά την κατάργηση των κλάδων αυτών στις δομές ΕΑΕ.
Η διάκριση παύει και για τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας. Συγκεκριμένα καταργούνται διατάξεις που διαχώριζαν τους εκπαιδευτικούς, με τη δημιουργία διαφορετικών κλάδων. Οι καταργούμενες διατάξεις προβλέπουν τη σύσταση κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ με το συνοδευτικό κωδικό « .50», γεγονός που έχει προκαλέσει ασάφεια και σύγχυση. Και τούτο διότι η ύπαρξη δύο (2) διαφορετικών κλάδων με το ίδιο
βασικό πτυχίο έχει ως αναγκαία συνέπεια την αποτροπή ένταξης σε κλάδο που επιβάλλει
τον περιορισμό σε ένα τύπο σχολείων.
 1. α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του ν.3699/2008 , αντικαθίσταται ως εξής:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

«1. Η στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, των ΤΕ, των ΚΕΔΔΥ, των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι γίνεται από :

α) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, και

β) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων που προβλέπονται στα άρθρα 12, 13 και 14 του ν.1566/1985, όπως ισχύουν, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ. Η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται με:

αα) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ, με βασικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο  της αλλοδαπής ή

ββ) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ, με βασικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο  της αλλοδαπής ή

γγ) Πτυχίο διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ των Διδασκαλείων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

δδ) Πτυχίο από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως  ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων "Γαβρόγλου"

εε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, επιπροσθέτως των ανωτέρω, πτυχίο ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με κύρια ειδικότητα την «ΕΑΕ» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή-Θεραπευτική Γυμναστική» ή την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» ή την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία».

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί τοποθετούνται στις  θέσεις των ΣΜΕΑΕ, των ΤΕ, των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι με μετάθεση ή διορισμό ή απόσπαση ή προσωρινή αναπλήρωση,  σύμφωνα με τα ισχύοντα στην γενική εκπαίδευση. Ειδικότερα οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών και Δασκάλων  των Ειδικών Νηπιαγωγείων, των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, των Τμημάτων Ένταξης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) πληρούνται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71 καθώς και των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 που κατέχουν τα  προβλεπόμενα στην περιπτ.β΄ προσόντα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

    β) Οι περιπτ. γ΄ και δ΄  της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν.3699/2008, οι υποπαράγραφοι 1.3 και 1.4 της παρ. 1 του άρθρου 20 του ν.3699/2008 καθώς και η παρ. 1 του άρθρου 56 του ν.3966/2011 (Α΄ 118) καταργούνται.

Μίνι Νομοσχέδιο που αφορά την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας


 

4 Σχόλια

 1. Οι ανθρωποι ειναι απλα προκλητικα απαραδεκτοι!αν ειναι δυνατον!
  Τι παει να πει εξισωση;ποσους δικους τους εχουν να βολεψουν πια;
  Τι σχεση εχει το προγραμμα σπουδων του πτεα με τα αλλα των αλλων παιδαγωγικων;
  Επιτελους ας διαχωρισουμε 5 πραγματα στην Ελλαδα.Ποσο δυσκολο ειναι;
  ΕΛΕΟΣ

  • Χίλια μπράβο στο υπουργείο!
   Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που δεκαετες πρόσφεραν στην ειδική εκπαίδευση αποκτούν πάλι οργανική θέση που έχασαν μέσ00 σε μια νύχτα το 2011 με το καταπτυστο άρθρο 56.
   Γιατι αντιδρούν οι συνάδελφοι των ΣΑΤΕΑ ?
   Θέλουν να αποπεμφθούναι οι συνάδελφοι τους?Μιλάμε για ΙΣΌΤΙΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ. Γιατι ενοχλούν ταινία?
   Η Ειδική Εκπαίδευση υπάρχει και στήθηκε πριν τη δημιουργία των Τμημάτων τους.Κάνεις δεν τους απορρίπτει εκείνοι γιατι επιθυμούν τον αλληλοσπαραγμο? ₩Κατέχουν μόνομα εκείνοι την αλήθεια της εαε?
   Επιτέλους δόθηκε τέλος σε μια πολυετή αδικία!

   • Η ειδικη αγωγη και εκπαιδευση θελει γερα κοτσια και θεληση να βοηθησεις. Δυστυχως ομως ειναι και ηταν παρα πολλοι οι μονιμοι που επειδη δεν μπορουσαν να παρουν αποσπαση ή μεταθεση εκαναν τα δηθεν σεμιναρια τα οποια ουσιαστικα συμφωνα με το υπουργειο και τους γενικης εκπαιδευσης επαρκουν οσο τεσσερα ολοκληρα χρονια εκπαιδευσης των αποφοιτων των τμηματων Παμακ και Πτεα… Τι γελοιο. Δυστυχως η εμπειρια μου στα σχολεια, μου εδειξε πως το καλοβολεμα των γενικης στα ειδικα σχολεια και τα τμηματα ενταξης και οι οργανικες απο δωδεκανησα σε θεσσαλονικη μονο καλο δεν προσφεραν. Δεν μπορουσα να ξερω πως συμπεριφερονταν στη γενικη ταξη αλλα στην ειδικη πηγαιναμε , ως νεοι,να επωφεληθουμε απο αυτους και πολλες φορες τους μαθαιναμε εμεις..

 2. Επιτέλους αναγνωρίζεται η προσφορά των εκπαιδευτικών που θεμελιώσαν στήριξαν και στηρίζουν την ΕΑΕ. Οι νέοι συνάδελφοι ΠΕ71 σίγουρα έχουν πολλά να δώσουν αλλά και να μάθουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Με 350 ευρώ θα αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες που θα εξετασθούν ...