Home / HEADER-NEWS / Οι αλλαγές σε ολοήμερο νηπιαγωγείο και ολοήμερο δημοτικό

Οι αλλαγές σε ολοήμερο νηπιαγωγείο και ολοήμερο δημοτικό

Δημοσιεύτηκε: 8:06 μμ Αύγουστος 23rd, 2016  


oloimero

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας για να καταφέρει να τηρήσει τη δέσμευση για ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς κενά εκπαιδευτικών, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ακόμη να έχουν έλθει εις πέρας οι αλλαγές για την έναρξη του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού καθώς και στο πρόγραμμα του Γυμνασίου.

Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο προβλέπει, για όλα τα νηπιαγωγεία, ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος Το ωράριο θα ξεκινά στις 8:30 και θα τελειώνει στις 13:00, ενώ το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί ως τις 16:00. Εφόσον υπάρξει ζήτηση, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους στα σχολεία από τις 7:45.

Αντιστοίχως, το Ολοήμερο Δημοτικό, προβλέπει για όλα τα δημοτικά ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Το υποχρεωτικό πρόγραμμα θα λήγει καθημερινά, για όλες τις τάξεις στις 13:15, και το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα θα ξεκινά στις 13:15 και τελειώνει στις 16:00. Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος μάλιστα, θα υπάρχουν επιλογές διδακτικών αντικειμένων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Γυμνασίου προβλέπουν μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα, μείωση της ύλης των μαθημάτων, μείωση των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς, καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης και σύμπτυξη των τριών τριμήνων, που ίσχυαν μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε δύο τετράμηνα.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...