Home / Featured / 4 στους 10 αναπληρωτές ίσως και περισσότεροι θα είναι για την Ειδική Αγωγή

4 στους 10 αναπληρωτές ίσως και περισσότεροι θα είναι για την Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 5:32 μμ Αύγουστος 25th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μαζικές προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή θα κάνει και φέτος το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φαίνεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης. Ήδη είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις για 9.100 προσλήψεις αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Ενδέχεται μάλιστα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί περαιτέρω.

Πέρσι  οι προσλήψεις έφθασαν περίπου τις 7.500-7.800 άρα φέτος θα έχουμε μια αύξηση που θα φθάνει το 15-17%.

Δεδομένου ότι οι προσλήψεις φέτος θα είναι 21.000 και οι 9.100 θα πάνε στην Ειδική Αγωγή γίνεται ότι αντιληπτό ότι 4  στους 10 αναπληρωτές θα αφορούν την Ειδική.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείου αναφέρει ότι ο Ν. Φίλης στη συνάντηση που είχε με επροσώπους της Ειδικής Αγωγής, επανέλαβε ότι η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου για όλα τα θέματα που σχετίζονται μ’ αυτήν, και ανακοίνωσε ότι φέτος θα προσληφθούν 9.100 αναπληρωτές όλων των κατηγοριών, υπενθυμίζοντας ότι και πέρυσι οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2014-2015.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και ανέφερε την αντίστοιχη εικόνα σύγχυσης και παραπληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο  -ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ και του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη- περί δήθεν κατάργησης των  Τμημάτων Ένταξης. «Ήταν ψέμα και αποδείχτηκε στο χρόνο» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Φέτος ιδρύσαμε μετά από οκτώ χρόνια, 500 νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας».

Ν.Φίλης: προτεραιότητα για μας η Ειδική Αγωγή

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...