Home / Featured / Με 21 ώρες διδασκαλίας 25 ένσημα στα φροντιστήρια. Αποδοχές και σε αργίες και διακοπές

Με 21 ώρες διδασκαλίας 25 ένσημα στα φροντιστήρια. Αποδοχές και σε αργίες και διακοπές

Δημοσιεύτηκε: 11:24 μμ Αύγουστος 2nd, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τάξη στο χώρο των φροντιστηρίων θέλει να βάλει το Υπουργείο Παιδείας με την τροπολογία που κατέθεσε χθες και για την οποία ανέφερε ο Νίκος Φίλης:

 • Δεύτερη κατηγορία θεμάτων που αφορούν ευρύτερα όχι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αλλά την ιδιωτική εκπαίδευση, είναι η κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια.
 • Εκεί όπως γνωρίζετε εργάζονται ίσως και 50.000, κυρίως νέας ηλικίας, εκπαιδευτικοί, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δεν γενικεύω , αυτή είναι η γενική εικόνα όμως, χωρίς να υπάρχει κατοχύρωση ασφαλιστική, χωρίς να υπάρχει στοιχειώδη, επαναλαμβάνω, εργασιακή νομιμότητα.
 • Ξέρετε πόσο είναι η ωριαία αποζημίωση ενός εργαζόμενου στα φροντιστήρια, μεικτά; Αν θυμάμαι καλά, 4,6 ευρώ. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι το μεικτό.
 • Πιστεύετε, ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει με ουσιαστικό τρόπο η εκπαίδευση;
 • Και εμείς μιλάμε για την ανάγκη κατοχύρωσης 25 ημερομισθίων το μήνα, όταν δουλεύουν 21 ώρες τουλάχιστον, στα φροντιστήρια, οι άνθρωποι, προκειμένου να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
 • Άλλη μια ρύθμιση που θυμίζει πράγματι «μποσελβικισμό», αλλά στις ημέρες δυστυχώς, της πλήρους ασυδοσίας και της διάλυσης, της αγοραίας αντιμετώπισης των πάντων, όλα αυτά πράγματι, θυμίζουν μια παλιά ιστορία.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο σχολικό έτος

Τα σημεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια και τις εργασιακές τους σχέσεις είναι τα εξής:

 1. Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους κατά τις Κυριακές, τις αργίες και τις διακοπές, οι αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 2. Το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις είκοσι μία (21) διδακτικές ώρες. Η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσημα μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα.

Ρυθμίσεις για τα φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και τους εκπαιδευτικούς σε αυτά


 

3 Σχόλια

 1. Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά προς ενημέρωση των νέων συναδέλφων από μία παλιά, τα 25 χρόνια που δούλεψα σε ΚΞΓ με ένσημα κανονικά, εργασία 23ωρη και επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, υπολογίστηκαν συντάξιμα μόνο τα 12. Και μη μου πει κανείς το τετριμμένο ‘ δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ σύνταξη’. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, αλλιώς τα βλέπεις…

  • Γιατί αυτό? Καταλαβαίνω οτί θα έβγαινε λιγότερο από 25 χρόνια επειδή καλοκαίρι μπαίνουμε ταμείο ανεργίας…αλλά όχι και 12 από 25..!! Μεγάλη διαφορά…

 2. Συμφωνώ με την προλαλήσασα Αγγελική, και προσθέτω: Με τα αναρίθμητα «φέσια» που μαστίζουν τους ιδιοκτήτες ΚΞΓ, τι θα γίνει; Πώς μπορεί να είναι εν τάξει στις υποχρεώσεις του ο άλλος άμα του χρωστάνε οι μισοί και πλέον δίδακτρα της μισής χρονιάς και βάλε; Αν περιμένει από τα δικαστήρια, σώθηκε! Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί το συντομότερο σε 25 χρόνια!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...