Home / Featured / Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αναμένεται μεγάλη μείωση στους δασκάλους

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αναμένεται μεγάλη μείωση στους δασκάλους

Δημοσιεύτηκε: 8:02 πμ Ιούλιος 1st, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις των αναπληρωτών το Σεπτέμβριο. Όπως έχουμε αποκαλύψει η στόχευση είναι να προσληφθεί το 70% των αναπληρωτών μέσα στο Σεπτέμβριο και από εκεί και πέρα να γίνουν μικρές φάσεις για να καλύπτονται έκτακτα κενά που προκύπτουν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 18.000 αναπληρωτές αριθμός που σημαίνει περίπου 4000-5000 λιγότερους αναπληρωτές που «εξοικονομούνται» από τις αλλαγές που έγιναν σε Ολοήμερα Δημοτικά και στη Δευτεροβάθμια.

Το προηγούμενο σχολικό έτος οι προσλήψεις αναπληρωτών έφθασαν τις 13.866 στην Α/θμια και τις 6.210 στη Β/θμια σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας ενώ είχαμε και περισσότερες από 2500 προσλήψεις ΕΒΠ και ΕΕΠ.

Ο αριθμος των 9.500 λιγότερων αναπληρωτών που αναφέρει ο κ. Λοβέρδος δεν φαίνεται να έχει βάση. Πάντως οι περισσότερες θέσεις «εξοικονομούνται» στους δασκάλους καθώς φαίνεται ότι το νέο σχολικό έτος οι προσλήψεις στην Π.Ε. θα είναι περίπου 2000 λιγότερες με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις 3000-3500 όταν φέτος ξεπέρασαν τις 5.000 προσλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΝΣΕΙΣ

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια πιθανόν να «εξοικονομηθούν» από τις αλλαγές περίπου 1.000 αναπληρωτές στη Γενική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά την Ειδική Εκπαίδευση, αυτή θα είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...