Home / HEADER-NEWS / Τιμητικές Διακρίσεις στο 16ο Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Τιμητικές Διακρίσεις στο 16ο Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 10:31 μμ Ιούλιος 28th, 2016  


diakrisis

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – 16η Γ.Σ. Αντιπροσώπων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 28-7-2016

Αριθμ. Δ.Τ.: 004

Τιμητικές Διακρίσεις στο 16ο Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Με ομόφωνη απόφασή της, η 16η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους απερχόμενους λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφους:

α) κ. Σεραφείμ Κερασιώτη, που υπηρέτησε την Ομοσπονδία τα τελευταία 30 χρόνια ως αντιπρόσωπος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ Αθήνας, από σχεδόν όλες τις θέσεις του Δ.Σ. της και από αυτήν του Προέδρου. Όνομα «βαρύ» στην Εκπαίδευση, χαίρει ανεπιφύλακτης εκτίμησης τόσο μεταξύ των εκπαιδευτικών και της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, όσο και στο συνδικαλιστικό χώρο. Χαρακτηριστικά του ήταν η ευχέρεια «στην πένα» και ηήπια δύναμη. Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και για το λόγο αυτό η (αναγκαστική) αποχώρησή του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

β) κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, που υπηρέτησε την Ομοσπονδία επί σειρά ετών ως αντιπρόσωπος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και από θέσεις του Δ.Σ. της. Διατηρούσε σταθερά χαμηλούς τόνους, πάντοτε όμως με καθαρά συνδικαλιστική παρουσία, θέσεις και καίριες παρεμβάσεις προς όφελος της Τ.Ε.Ε., των σχολείων και των εκπαιδευτικών της.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στην πρώην συναδέλφισα Χρυσάνθη Σιώπη.

Η Χρύσα, προερχόμενη από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Δράμας, δεν ήταν συνδικαλίστρια «πρώτης γραμμής». Το καλοκαίρι του 2013 τέθηκε ξαφνικά σε διαθεσιμότητα μαζί με άλλους 2.500 συναδέλφους. Εξαναγκάστηκε σε πρόωρη παραίτηση οδηγούμενη στη συνταξιοδότηση. Θυμωμένη και με πεισμωμένη αποφασιστικότητα, αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο που επιτελούσε η Ομοσπονδία εκείνες τις δύσκολες ώρες, συστρατεύθηκε καταθέτοντας όλες τις ενεργές της δυνάμεις στην αποτύπωση και στοιχειοθέτηση του προβλήματος της διαθεσιμότητας, προκειμένου να οπλιστεί ο αγώνας της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις πληροφορίες, ώστε οι θέσεις και τα αιτήματα να είναι συγκεκριμένα και στοχευμένα. Επειδή το Υπουργείο δεν δημοσιοποιούσε στοιχεία, η Χρύσα ανέλαβε το μεγάλο και δύσκολο έργο να συλλέγει κάθε πληροφορία που δημοσιευόταν αποσπασματικά και να επιμελείται πίνακες, τους οποίους στη συνέχεια, μετά από επεξεργασία, δημοσιοποιούσε η Ομοσπονδία. Οι πίνακες αυτοί ήταν ο οδηγός για όλους τους Εκπαιδευτικούς σε Διαθεσιμότητα για όσα χρόνια διήρκεσε το σκοτάδι Ακόμη κατέγραψε και παρήγαγε video σε συνέχειες, για λογαριασμό της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., σειρά οτικοακουστικού υλικού ανάδειξης, ενημέρωσης και προβολής του «εγκλήματος» της διαθεσιμότητας. Παράλληλα, από τότε μέχρι και σήμερα, συνεργάστηκε με τον τότε Αντιπρόεδρο και στη συνέχεια Γ.Γ. Δημήτρη Αμπόνη για τον συνεχή εμπλουτισμό και τη συντήρηση της νέας ιστοσελίδας της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.Αμέτρητα βράδια και ξενύχτια αφιέρωσε στην Ομοσπονδία, μπροστά στον Η/Υ της. Χωρίς καμιά απολαβή ή ανταπόδοση. Ούτε καν προσωπική προβολή. Με την απονομή της διάκρισης αυτής, σηκώνεται μετά από τρία χρόνια το «πέπλο του μυστηρίου» που κάλυπτε τον …«admin-02» του site, για να αποκαλυφθεί η ανιδιοτελής αγωνίστρια συνάδελφος, παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου οι Αντιπρόσωποι αποφάσισαν ομόφωνα να αποδώσουν τιμητικές διακρίσεις και στους συναδέλφους Σταμάτη Σταματιάδη και Δημήτρη Αμπόνη, Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του απελθόντος Δ.Σ., μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους να μην θέσουν ξανά υποψηφιότητα. Η επιλογή τους αυτή ήταν ενσυνείδητη ώστε να επιτευχθεί γενναία ανανέωση προσώπων και να δοθεί έτσι η δυνατότητα σε νεώτερους ηλικιακά και συνδικαλιστικά να αναπτύξουν τις αγωνιστικές τους δυνατότητες. Οι συνάδελφοι αυτοίεργάστηκαν σκληρά και ομαδικά, κρατώντας γερά το τιμόνι της Ομοσπονδίας στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η φωνή της Ομοσπονδίας έγινε στιβαρή και εμπεριστατωμένη, τα κείμενα και τα επιχειρήματά της διαβάστηκαν από τους συναδέλφους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους πολιτικούς και τους βουλευτές, διεμβόλισαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως την Ευρωβουλή, κατατέθηκαν στις δικαστικές αίθουσες μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικράτειας. Ταυτόχρονα, η φωνή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. απλώθηκε παντού μέσω συστηματικής προσέγγισης των σχολείων, των Μ.Μ.Ε., των Βουλευτών, των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Υπουργείων, των Ανεξάρτητων Αρχών. Δημιουργήθηκε ιστότοπος με πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα. Θεσμοθετήθηκαν νέες συνδικαλιστικές πρακτικές με τακτική μηνιαία συνδιάσκεψη του προεδρείου με τους προέδρους των Ενώσεων. Οργανώθηκαν οι κινητοποιήσεις προμηθεύοντας για πρώτη φορά τις Ενώσεις με υλικό αγώνα, κλπ.

Τέλος, η 16η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει και να άρει τιμητική διάκριση που είχε απονείμει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενώπιον του 12ου Συνεδρίου. Το πρόσωπο στο οποίο είχε απονεμηθεί, αν και είχε διατελέσει στο παρελθόν μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., όταν ανελίχθηκε στη Διοίκηση – και χρησιμοποιώντας την ισχύ που απέρρεε από την υπηρεσιακή του ιδιότητα – επιτέθηκε ολομέτωπα στην τοπική Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς και στην Ομοσπονδία (θεσμικά, στο πρόσωπο του Προέδρου του Δ.Σ. της). Μάλιστα, με περισσή θρασύτητα προσκόμισε στα δικαστήρια τη «βράβευσή» του από την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. εναντίον της …Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Η Ομοσπονδία δικαιώθηκε τελικά, αφού όμως εξαναγκάστηκε σε πολυετείς και πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες. Με την απόφασή της, η Γ.Σ. του αφαιρεί και το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ανακλημένη διάκριση.

Από το Προεδρείο της 16ης Γενικής Συνέλευσης

των Αντιπροσώπων των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...