Home / Featured / Σημεία προσοχής και ενημέρωση για την αίτηση αναπληρωτή

Σημεία προσοχής και ενημέρωση για την αίτηση αναπληρωτή

Δημοσιεύτηκε: 8:55 μμ Ιούλιος 15th, 2016  


daskalos-kentriki

 

Για τις αιτήσεις γενικής έχουμε καταγράψει εδώ όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Αναπληρωτές Δάσκαλοι στο facebook

1. Πρέπει πρώτα να δηλώσεις διεύθυνση διαχείρισης φακέλου για να κάνεις την αίτηση (Προσοχή στη βαθμίδα. Πρωτοβάθμια πχ. οι δάσκαλοι αλλιώς δημιουργείται πρόβλημα στην αίτηση). Σε ενδεχόμενο λάθος απευθύνεσαι είτε στο υπουργείο παιδείας με τηλέφωνο, είτε με μέιλ στο ΟΠΣΥΔ, είτε με αίτημα αλλαγής στο κόκκινο κουμπί στα προσωπικά στοιχεία του φακέλου. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι για όσους είναι και δάσκαλοι και δευτεροβάθμιας τότε σύμφωνα με το υπουργείο δηλώνεις όποια βαθμίδα θες για διαχείριση.

2. Αν εμφανίζει απόκλιση μιας ημέρας στις ημερομηνίες γέννησης κλπ. είναι επειδή είσαι στο εξωτερικό και το σύστημα μπερδεύεται και όπως μας είπαν δεν μπορούν να το διορθώσουν όμως μπορείς να κάνεις κανονικά την αίτηση έστω κι έτσι, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

3. Στην αίτηση πρέπει να πατήσεις διπλό κλικ στον διαθέσιμο κλάδο πχ. ΠΕ70 για να περάσει στη δεξιά στήλη και τότε θα εμφανιστούν οι περιοχές προτίμησης, αλλιώς δεν τις εμφανίζει καθόλου όπως επίσης και την επιλογή για παράλληλη.

4. Στη στήλη «Πρόσληψη ως αναπληρωτής και παραμονή σε ιδιωτικό σχολείο» δεν πρέπει να τσεκάρεις τίποτα αν δεν έχεις εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μόνο για όσους εργάζονταν σε ιδιωτικό σχολείο και τους κάλεσαν αναπληρωτές και χρησιμοποίησαν τον νόμο που τους επιτρέπει να παραμείνουν και να πάρουν κανονικά τα μόρια προϋπηρεσίας σαν να ήταν αναπληρωτές.

5. Στις περιοχές προτίμησης μπορείς να δηλώσεις τα πάντα χωρίς όριο (με διπλό κλικ περνούν δεξιά). Επίσης μπορείς να δηλώσεις και 3 ελληνόγλωσσα μειονοτικά (κανονικός μισθός) και μειωμένο ωράριο (περίπου μισά χρήματα και μόρια. Δεν πήραν ποτέ δασκάλους).

6. Κάτω από τις περιοχές είναι με τη σειρά τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και τέλος τσεκάρεις οτι δεν είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κλπ. Όμως αν εργάζεσαι πχ. σε ιδιωτικό σχολείο τσεκάρεις το διδάσκω κλπ. και κάνεις κανονικά την αίτηση κι έτσι.

7. Πατάς καταχώριση και στο ιστορικό των αιτήσεων πρέπει να φαίνεται μία αίτηση που να λέει ενεργοποιημένη. Τότε είσαι εντάξει και δε χρειάζεται κάτι άλλο. Μπορείς να την εκτυπώσεις κιόλας αν θες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επιπλέον έρχεται και μέιλ επιβεβαίωσης ότι έγινε η αίτηση όμως λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος σε κάποιους αργεί πολύ. Ίσως να μην έρθει και καθόλου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αίτηση έχει καταχωρηθεί κανονικά.

8. Μπορείς να κάνεις τροποποίηση της αίτησης όσες φορές θες μέχρι την Τρίτη.
Αυτό γίνεται στο ιστορικό αιτήσεων πατώντας στην υπάρχουσα αίτηση το εικονίδιο προβολής/επεξεργασίας. Έτσι και θα δεις τον Αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης αλλά και θα αλλάξεις οτιδήποτε επιθυμείς κάνοντας καταχώριση στο τέλος.

9. Η προϋπηρεσία του 2015-16 δεν έχει περαστεί ακόμη λόγω μεγάλου όγκου δεδομένων που δεν μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ίσως και ο ίδιος λόγος που δε βγήκαν οι ενδεικτικοί πίνακες. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα περαστεί αυτόματα κάποια στιγμή.

10. Η σειρά που βάζεις τις περιοχές πρέπει είναι με βάση την προσωπική προτίμηση. Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις πρώτα τις περιοχές που έχουν περισσότερα κενά. Όταν φτάσει σ’ εσένα ο πίνακας θα σε πάρουν με βάση τις επιλογές σου. Δε θα σε φτάσει πιο γρήγορα επειδή έβαλες Δωδεκάνησα πχ.

11. Όσοι είναι σε αυτές τις λίστες https://e-aitisi.sch.gr/diagrafentes_16/index.html δεν μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος γιατί παραιτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά που ίσχυε η ποινή δύο ετών. Πλέον δε θα ισχύει ξανά η ποινή για όσους παραιτηθούν ή δεν αναλάβουν υπηρεσία την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σ.Σ. Ανανεώνεται συνέχεια η λίστα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΟΠΣΥΔ Βήμα – βήμα συμπληρώνοντας την αίτηση αναπληρωτή στο OPSYD


 

Ένα σχόλιο

  1. ΜΠΡΑΒΟ για την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ βοήθειά!!! Να τα λέμε αυτά, για να Μη θεωρούμε Δεδομένη την Συναδελφικότητα κανενός!!! Σωφρόνης, θεατρολόγος από Κοζάνη! Αλήθεια, το site σας από πού προέρχεται? Πού εδρεύετε?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...