Home / Featured / Σχετικά με την εγκύκλιο ΕΕΠ/ΕΒΠ, σεμινάρια 400 ωρών, συνάφεια μεταπτυχιακών, πίνακα λογοθεραπευτών

Σχετικά με την εγκύκλιο ΕΕΠ/ΕΒΠ, σεμινάρια 400 ωρών, συνάφεια μεταπτυχιακών, πίνακα λογοθεραπευτών

Δημοσιεύτηκε: 10:03 μμ Ιούλιος 19th, 2016  


eidiki

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

Η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016-17 στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί από τον Υπουργό και  θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους. Προθεσμία αιτήσεων μια εβδομάδα από την κοινοποίηση της Εγκυκλίου.

Αμέσως μετά το υπουργείο θα αποστείλει και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας πρότυπο πίνακαστον οποίο και θα συμπληρώσουν τα ονόματα με τα μόρια των υποψηφίων  κατά φθίνουσα  σειρά, καθώς καιχρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι όλων των υποψηφίων θα αποσταλούν ομαδοποιημένοι στο Ι.Ε.Π., στο οποίο υποεπιτροπές της αρμόδιας επιτροπής, για συντόμευση του χρόνου,  θα κρίνουν τις συνάφειες.

Αφού σταλούν οι γνωμοδοτήσεις της επιτροπής του Ι.Ε.Π., επί των μεταπτυχιακών τίτλων, πίσω στις Π.Δ.Ε. αυτές θα αναρτήσουν τους αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις ιστοσελίδες τους και επιπροσθέτως οι πίνακες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθως πιθανές ενστάσεις των υποψηφίων θα κατευθυνθούν στον ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2016.

Για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. θα υπάρξει μείωση του αριθμού προσλήψεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν και οι συνάδελφοι αναπληρωτές οι μη έχοντες Παιδαγωγική Επάρκεια(όπου ζητείται), απλά θα έπονται των εχόντων στους Αξιολογικούς Πίνακες.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Π.

Η Τροπολογία που ρυθμίζει το θέμα της αναδρομικής συνάφειας Μεταπτυχιακών τίτλων κάποιων μονίμων συναδέλφων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περί τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου 2016.

ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 400 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π.

Για να υπάρξει μοριοδότηση των Σεμιναρίων των 400 ωρών υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π., ο ΑΣΕΠ ζήτησε να φτιάξει το Υπουργείο έναν οδηγό με προαπαιτούμενα αναγνώρισης αυτών των Σεμιναρίων, ώστε να αντιμετωπισθούν πιθανές ενστάσεις επί της μοριοδότησης.Το Υπουργείο δεν είχε τον χρόνο να υλοποιήσει αυτή την απαίτηση και έτσι τα Σεμινάρια των 400 ωρών αφαιρέθηκαν από τα μοριοδοτούμενα  προσόντα των υποψηφίων. Εδώ βέβαια  δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε το γεγονός πως τα Σεμινάρια αυτά μοριοδοτούνται όσον αφορά στους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.( ε) Σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2010, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μισή (0,5) μονάδα. ), χωρίς εκεί ο ΑΣΕΠ να φέρει ουδένα πρόσκομμα.!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΕ21 & ΠΕ26

Μέχρι και πέρσι υπήρχαν 2 Πίνακες Λογοθεραπευτών. Ο Πίνακας των ΠΕ21 και ο Πίνακας των ΠΕ26 και η κατανομή των προσλήψεων στους 2 κλάδους γινόταν ισόποσα.(πολλές οι διαμάχες από ποιόν θα ξεκινούσαν οι προσλήψεις…). Για τους ΠΕ26 χρειαζόταν και Παιδαγωγική Επάρκεια, την οποία διέθεταν και διαθέτουν ολίγοι συνάδελφοι εξ αυτών, από τη στιγμή που μέχρι πρότινος η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν εδέχετο Λογοθεραπευτές.

Αυτό όμως από τη στιγμή που ίσχυε η ισόποση κατανομή δεν αποτελούσε μείζον πρόβλημα.

Με την εφαρμογή από φέτος όμως του Ενιαίου Πίνακα, θα προηγούνται οι ΠΕ21 και επιπροσθέτως όσοι εκ των ΠΕ26 διαθέτουν Παιδαγωγική Επάρκεια. Αρκετοί δηλαδή μη έχοντες Παιδαγωγική Επάρκεια ΠΕ26, ενώ με την έως πέρσι ισόποση κατανομή στους 2 πίνακες προσλαμβάνονταν από τους πρώτους, φέτος με την εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα κινδυνεύουν ακόμα και να μην προσληφθούν.

Αιτήσεις βεβαίως, όπως ρητά μας τονίστηκε από τους αρμόδιους του Υπουργείου μπορούν να υποβάλουν και οι μη έχοντες Παιδαγωγική Επάρκεια, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

19/7/2016

https://seepea-stella.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...