Home / Featured / ΠΟΣΥΠ – «Κανένας διορισμός, το σύνολο των πιστώσεων θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών»

ΠΟΣΥΠ – «Κανένας διορισμός, το σύνολο των πιστώσεων θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών»

Δημοσιεύτηκε: 4:29 μμ Ιούλιος 10th, 2016  


Ypepth

Ο Υπουργός προκρίνει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση αντί της μόνιμης λύσης των μετατάξεων εκπαιδευτικών, τη στιγμή που εκκρεμούν περίπου 1000 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις στις υπηρεσίες μας…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776

email: posyp@minedu.gov.gr

ΜΑΡΟΥΣΙ   08  –  07  –  2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σύσκεψη  του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τα Α/θμια Σωματεία της  επικαιροποίησε, ομόφωνα, τις θέσεις μας για τη σύνταξη των Οργανισμών και τη στελέχωση των υπηρεσιών μας, αλλά και την ομόθυμη βούληση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω.

Ακολούθησε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού, με αίτημα τη συνάντησή μας μαζί του, την οποία επανειλημμένα ζητήσαμε, χωρίς ανταπόκριση, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να ζητήσουμε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του στα αιτήματά μας.

Μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας μεταβήκαμε στα γραφεία μας στο Υπουργείο  και ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού στη ΠΟΣΥΠ, όπου και του τέθηκαν τα αιτήματα μας αλλά και οι ειλημμένες αποφάσεις μας για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε εμπαιγμό, για ακόμη μία φορά.

Σε σχέση με τους Οργανισμούς ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, τόσο για τη δομή τους όσο και για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης, σε συνάφεια με όσα ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά διεκδικήσεις για οικονομικά ζητήματα εξομοίωσης, λόγω επικινδυνότητας, εργαζομένων σε φορείς  μας, ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών.   

Τέλος για την στελέχωση, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διορισμών, διότι το σύνολο των πιστώσεων που θα προκύψουν θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση δήλωσε ότι μοναδική προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η έναρξη του σχολικού έτους και μόνο μετά από αυτήν θα δει αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέρους των εκκρεμών μετατάξεων.

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες, ο Υπουργός δεν είχε καμία δυσκολία να υιοθετήσει ως πιο σωστή λύση αυτή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, δηλαδή της προσωρινής και ασύντακτης στελέχωσης των υπηρεσιών μας, αντί της μόνιμης.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, μας δήλωσε  τη βούλησή του για μείωσή τους.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ αντέδρασε έντονα, υπενθυμίζοντας   τις ανέξοδες υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για τις μετατάξεις και κατέστησε σαφές, ότι δεν θα δεχτούμε για ακόμη μία φορά να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα σε βάρος της διοίκησης και των υπαλλήλων της και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται από τους διοικητικούς υπαλλήλους και ότι τον Σεπτέμβριο η πολιτική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις, αν ο Υπουργός εμμείνει σε αυτόν το σχεδιασμό.

Μετά από το διάλογο που ακολούθησε και με εκατέρωθεν επιχειρήματα και προτάσεις, αλλά και στιγμές έντασης, συμφωνήθηκε να προταθεί  από την Ομοσπονδία μας αριθμός στοχευμένων μετατάξεων που θα αφορούν όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς μας, στις οποίες συναίνεσε ο Υπουργός, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε αριθμό, ενώ από τη μεριά μας τέθηκε ως προϋπόθεση η άμεση υλοποίησή τους.

Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρεθεί δυναμικά απέναντι στη διαφαινόμενη προσπάθεια και αυτής της πολιτικής ηγεσίας, να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό σε βάρος της διοίκησης.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...