Home / Featured / Πως θα διδάξετε στα ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ

Πως θα διδάξετε στα ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 7:52 μμ Ιούλιος 25th, 2016  


KATHIGITIS
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu
Καθορίστηκε ο  τρόπος στελέχωσης των Δ.ΙΕΚ και των Δ.ΣΕΚ με εκπαιδευτές ενηλίκων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ

1. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προβεί σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ.
2.Η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986, για την επιλογή τους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) θα υποβληθεί σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
3.Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τα ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ μιας Περιφέρειας.
4.Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ, ανάλογα με την ειδικότητά τους σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα μοριοδότησης.
5.Βάσει των αξιολογικών πινάκων κατάταξης και των αναγκών σε διδακτικές ώρες, το ΔΙΕΚ ή η ΔΣΕΚ θα προβεί σε επιλογή και κατανομή των εκπαιδευτών ανά ειδικότητα και ανά μάθημα.
6.Στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν εργαστηριακά μαθήματα σε Εργαστηριακά Κέντρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,τα μαθήματα αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται σε εξωτερικά εργαστήρια. Στη περίπτωση αυτή, ο εκπαιδευτής του εργαστηριακού μαθήματος ορίζεται κατά προτεραιότητα από την επιχείρηση στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το εργαστήριο. Ο ορισμός του εκπαιδευτή αυτού πραγματοποιείται με απόφαση του Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ και εγκρίνεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
7.Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος των αξιολογικών πινάκων. Εξαιρούνται: α) όσοι λόγω της φύσης της προκηρυσσόμενης ειδικότητας διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις ειδικής τεχνογνωσίας και εμπειρία για τη διδασκαλία της ειδικότητας β) οι νησιωτικές ή ακριτικές περιοχές όπου είναι δυνατόν να υπάρξουν κενά στις προκυρησσόμενες ειδικότητες. Η σχετική απόφαση ανάθεσης η οποία πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη λαμβάνεται από τον διευθυντή του Δ.ΙΕΚ.
8.Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση του υποψηφίου θακατατίθενται στο πλησιέστερο με τη διαμονή τους ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ.
9.Η Επιτροπή αξιολόγησης αιτήσεων και φακέλου δικαιολογητικών αποτελείται από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του ΔΙΕΚ ή της ΔΣΕΚ και ένα μέλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
10.Η ανάθεση των διδακτικών ωρών στους εκπαιδευτές γίνεται με απόφαση του Διευθυντή του
Δ.ΙΕΚ και εγκρίνεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
11.Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές
ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο Τομέα, Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του ν.3528/2007) και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
12.Οι διευθυντές, υποδιευθυντές και το διοικητικό προσωπικό (μόνιμοι, μεταταγμένοι,αποσπασμένοι κ.λπ.) των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ δεν δύνανται να έχουν διδακτικές ώρες στα Δ.ΙΕΚ και στις Δ.ΣΕΚ με την επιφύλαξη του άρθρου 27, παρ. 10, τελ. εδαφ. του ν. 4186/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 6 του άρθρου 47 του ν. 4264/2014 (Α 118)
Όσον αφορά τη μοριοδότηση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το σχετικό έγγραφο:

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...