Home / Featured / Σε ποιο πρόγραμμα θα έχουμε διπλασιασμό προσλήψεων δασκάλων

Σε ποιο πρόγραμμα θα έχουμε διπλασιασμό προσλήψεων δασκάλων

Δημοσιεύτηκε: 9:05 μμ Ιούλιος 14th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ xenesglosses.eu οι προσλήψεις στις Τάξεις Υποδοχής για δασκάλους αναμένεται να είναι διπλάσιες από το προηγούμενο σχολικό έτος λόγω και του προσφυγικού προβλήματος.

Η εν λόγω πράξη έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ οπότε οι προσλήψεις θα είναι μέσω του ΕΣΠΑ. Είναι μια θετική εξέλιξη για τους δασκάλους δεδομένων των αλλαγών που έγιναν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα δημοτικά σχολεία-τάξεις υποδοχής

Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και στη βελτίωση του γραμματισμού, του αριθμητισμού και άλλων διδακτικών αντικειμένων. Επίσης το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δράσεις για την εκπαίδευση και την ομαλή προσαρμογή των προσφυγόπαιδων. Προς τούτο, προβλέπεται να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όσα δημοτικά σχολεία κριθεί απαραίτητο, ώστε να στελεχωθούν τις οι  τάξεις υποδοχής, τα ενισχυτικά φροντιστηριακά τμήματα και οι ειδικές δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφυγόπαιδων. Κύριο αντικείμενο αποτελεί η εκμάθηση της ελληνικής ως ξένη γλώσσα και η ενίσχυσή τους και σε άλλα μαθήματα.


 

Ένα σχόλιο

  1. μπραβο αφηστε παλι τα επαλ χωρις καθηγητες μεχρι το τελος και τρεξτε να γεμισετε με αναλογια 1 δασκαλο ανα μαθητη στην ειδικη αγωγη και τους προσφυγες

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...