Home / Featured / Ποια είναι τα κριτήρια πρόσληψης για τους εκπαιδευτές στα ΙΕΚ και σχολές ΟΑΕΔ

Ποια είναι τα κριτήρια πρόσληψης για τους εκπαιδευτές στα ΙΕΚ και σχολές ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε: 8:12 μμ Ιούλιος 1st, 2016  


OAED

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ορίστηκαν  τα κριτήρια και τη διαδικασία αξιολόγησης  και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών  Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.) του ΟΑΕΔ, ως ακολούθως:

 

Α. Η διαδικασία, ο τρόπος υποβολής, παραλαβής, αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις εκπαιδευτικές δομές του

Ο.Α.Ε.Δ. καθορίζονται στην εκάστοτε Προκήρυξη, για την πρόσληψη τους ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

 

Β. Στην παρούσα διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για εκπαιδευτές ενηλίκων όπως περιγράφονται στο άρθρο 27 παρ. 14 και 15 του Ν. 4186/2013/Α΄ 193.

 

Οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων επιλέγονται κατά προτεραιότητα παντός άλλου.

 

Γ. Ο τρόπος στελέχωσης, των ΙΕΚ/ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ, με εκπαιδευτές ενηλίκων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:

 

1) Ο Οργανισμός απασχόλησης εργατικού δυναμικού ΟΑΕΔ, θα προβεί σε Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών στα ΙΕΚ/ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ.

 

2) Η Αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του νόμου 1599/1986, για την επιλογή τους στα ΙΕΚ/ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ, θα υποβληθεί στο ειδικό Πληροφοριακό σύστημα  που παρέχεται στην Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (ηλεκτρονική διεύθυνση «www.oaed.gr»).

 

3) Με την αίτηση τους οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τα ΙΕΚ/ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ, μίας Περιφέρειας για την Αττική ή μίας και μόνο Περιφερειακής ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

4) Οι υποψήφιοι αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους θα αποστείλουν το φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά καθώς και τις βεβαιώσεις Διδακτικής και Επαγγελματικής εμπειρίας σε ένα μόνο ΙΕΚ ΟΑΕΔ αυτό της πρώτης προτίμησης τους. Μετά την υποβολή του φακέλου με το σύνολο των Δικαιολογητικών κανένα νέο δικαιολογητικό δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

5) Οι αιτήσεις, τα συνημμένα δικαιολογητικά καθώς και οι Βεβαιώσεις Διδακτικής και Επαγγελματικής εμπειρίας, θα αξιολογηθούν από τις Πρωτοβάθμιες και τις Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Αξιολόγησης ωρομισθίου εκπαιδευτικού Προσωπικού, οι οποίες ορίζονται με Από-

φαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ και εξετάζουν πλέον των υποβληθέντων ενστάσεων και οποιαδήποτε περίπτωση τεθεί υπόψη τους από τη Διοίκηση του Οργανισμού ή εισηγηθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής.

 

6) Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε δύο αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων που επιλέγονται κατά προτεραιότητα παντός άλλου και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά ΙΕΚ/

ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ και ανά κλάδο και ειδικότητα.

 

7) Από τους πίνακες εξαιρούνται οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία.

 

8) α) Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά σε όλες τις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης της χώρας.

 

β) Για τους έχοντες πλήρη απασχόληση στον Ιδιωτικό τομέα ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι έξι (6) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά σε όλες τις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης της χώρας.

 

γ) Οι έχοντες πλήρη απασχόληση στο Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και τα Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του Ν. 3528/2007), κατατάσσονται σε ξεχωριστό πίνακα, και δύνανται να λάβουν έως πέντε (5) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, σε όλες τις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης της χώρας, έπονται των ιδιωτών, και προσλαμβάνονται μετά την εξάντληση των πινάκων αυτών. Οι Αναπληρωτές με πλήρες διδα-

κτικό ωράριο θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και έπονται των ιδιωτών. Εμπίπτουν στον πίνακα των Δημοσίων Υπαλλήλων και προσλαμβάνονται σύμφωνα με τη σειρά μορίων που κατέχουν στον πίνακα αυτό.

 

δ) Για τους εργαζόμενους με υποαπασχόληση ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως σε όλες τις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης της χώρας.

 

9) Με βάση τους Αξιολογικούς πίνακες κατάταξης και των αναγκών σε διδακτικές ώρες, θα γίνει η επιλογή και κατανομή των εκπαιδευτών ανά ειδικότητα και ανά ΙΕΚ/ ΣΕΚ/ΠΣΕΚ ΟΑΕΔ.

 

10) Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εφόσον δημιουργηθούν ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και είτε έχουν εξαντληθεί όλοι οι υποψήφιοι των αντίστοιχων πινάκων αξιολόγησης είτε δεν υπήρξαν υποψήφιοι για κάποιες ειδικότητες, δύναται ο ΟΑΕΔ να προσλαμβάνει εκπαιδευτικό προσωπικό με απευθείας πρόσληψη. Οι προσλαμβανόμενοι πρέπει να έχουν τα προσόντα των θέσεων που καλύπτουν, όπως αυτά έχουν καθοριστεί

στην παρούσα Απόφαση καιτην σχετική προκήρυξη.

 

11) Εάν υπάρχουν εργαστηριακά μαθήματα τα οποία τεκμηριωμένα δεν δύνανται να διεξαχθούν στις Σχολικές Μονάδες του ΟΑΕΔ, παρά μόνο σε εξωτερικά εργαστήρια όπου απαιτείται να παρίσταται υπεύθυνος επιβλέπων-εκπαιδευτής για τη λειτουργία τους, αυτός

προηγείται των υπολοίπων υποψηφίων στο συγκεκριμένο εργαστηριακό μάθημα, ανεξάρτητα αν εντάσσεται στον πρώτο ή στον δεύτερο πίνακα και αφού έχει υποβάλει τη σχετική αίτηση.

 

12) ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής και για τα δύο επόμενα Σχολικά έτη ο υποψήφιος, ο οποίος:

 

13.α. Με την Αίτηση του, δήλωσε στοιχεία τα οποία δεν συμφωνούν με τα δικαιολογητικά που προσκομίζει.

 

13.β. Έχει αξιολογηθεί και προσληφθεί στις εκπαιδευτικές Μονάδες του ΟΑΕΔ και αποχωρεί κατά τη διάρκεια του Σχολικού έτους για οποιονδήποτε λόγο, πλην των α) περιπτώσεων κύησης-λοχείας και β) αποδεδειγμένης ασθένειας του ιδίου ή του/της συζύγου του και των προσώπων Α΄ βαθμού συγγενείας του.

 

13.γ. Έχει υποβληθεί προς τη διεύθυνση Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ τεκμηριωμένη έκθεση ακαταλληλότητας [εκπαιδευτική ή

παιδαγωγική ανεπάρκεια) από το Διευθυντή της Εκπαιδευτικής Μονάδας, με βάση στοιχεία που προκύπτουν από τη διδακτική του απασχόληση στον ΟΑΕΔ και έχει εκδοθεί σχετική απόφαση από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

 

Δ. Η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται από Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Επιτροπές που συγκροτούνται με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Η αίτηση του υποψηφίου ενέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

 

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής η Διοίκηση του Οργανισμού διατηρεί το δικαίωμα, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας διαπιστωθεί ανακρίβεια μεταξύ των δηλωθέντων στην ηλεκτρονική αίτηση και των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί από τον υποψήφιο, να:

α) αποκλείσει τον υποψήφιο από τη διαδικασία επιλογής

β) διακόψει τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού και του ιδίου, στην περίπτωση που αυτός έχει ήδη προσληφθεί και

γ) αποκλείσει τον υποψήφιο από τη διαδικασία υποβολής αίτησης για την πρόσληψη του, ως ωρομισθίου εκπαιδευτικού στις ΕΠ.ΑΣ. Μαθητείας, ΣΕΚ, ΠΣΕΚ και ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, για τα επόμενα δύο (2) σχολικά έτη.

 

Οι ως άνω περιπτώσεις διαβιβάζονται στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης, προκειμένου να εξετασθούν πριν την έκδοση της σχετικής απόφασης από τη Διοίκηση του Οργανισμού. Το έργο των Δευτεροβάθμιων Επιτροπών ολοκληρώνεται με το πέρας του κάθε Σχολικού έτους.

 

Από την ισχύ της παρούσας απόφασης, η οποία αρχίζει από τη δημοσίευση της στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει να ισχύει η υπ’ αριθμ. 26182/510/8-8-2014 (Β΄ 2178) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Περισσότερα στην απόφαση:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...