Home / Featured / Περισσότεροι από 800 και όλο και αυξάνονται οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις

Περισσότεροι από 800 και όλο και αυξάνονται οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:50 μμ Ιούλιος 24th, 2016  


kathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της και υπήρξε η σχετική κατανομή αρμοδιοτήτων και μεταβίβασης δικαιώματος υπογραφής, κλήθηκε να ενημερωθεί για το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν το ΥΠ.Π.Ε.Θ., περιλαμβανομένου και εκείνου των αιτούντων μετάταξη εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του Υπουργείου. Ενδιαμέσως, δημοσιεύτηκε ο Ν. 4369/16 , στον οποίο η παρ. 2 του άρθρου 30 του ανωτέρω νόμου όριζε ότι «από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου λήγει αυτοδικαίως η θητεία των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εκτός των αιρετών εκπροσώπων».      Συνέπεια της ανωτέρω νομοθετικής ρύθμισης ήταν και η αυτοδίκαιη διάλυση του Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. στη Γενική Γραμματεία του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το οποίο συγκροτήθηκε εκ νέου με την με αρ. πρωτ. 46580/Γ1/18-03-2016 απόφαση. Οι υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ειδικά για τους αιτούντες με πρώτη επιλογή προτίμησης κάποια Περιφερειακή Δ/νση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εφόσον διέθεταν την απαιτούμενη εκ της νομοθεσίας αποδέσμευση θέσης και πίστωσης, με τα με αρ. πρωτ. 70015/Γ1/25-04-2016 και 70018/Γ1/25-04-2016 έγγραφα ζήτησαν την αποστολή επικαιροποιημένων στοιχείων για εκατόν είκοσι έξι (126) αιτούντες μετάταξη εκπαιδευτικούς.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή για το θέμα των μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις. Επίσης, κάνει γνωστό τα εξής:

Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων από τις αρμόδιες Δ/νσεις Εκπαίδευσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η περαιτέρω όμως επεξεργασία τους θα χρειαστεί να συνδυαστεί με την επικείμενη αναδρομική αποδέσμευση θέσης των αιτούντων μετάταξη εκπαιδευτικών από οικεία υπηρεσιακά τους συμβούλια, ήτοι το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.. Τα σχετικά πρακτικά δεν έχουν ακόμα διαβιβαστεί στο σύνολό τους στις αρμόδιες Δ/νσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και συνεπώς η επεξεργασία των εκατοντάδων αιτήσεων και ο έλεγχος νομιμότητας των ατομικών φακέλων των αιτούντων θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι αιτήσεις να προωθηθούν προς εξέταση από το Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π..

Επιπρόσθετα, οι αιτούντες μετάταξη εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πλέον των οκτακοσίων και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται, λόγω των συνεχών αποδεσμεύσεων από τα οικεία τους Υπηρεσιακά Συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.). Σημειώνεται ότι ο δυνητικός χαρακτήρας της μετάταξης συνεπάγεται το ότι η Διοίκηση κρίνει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, σταθμίζοντας, πέραν των απαιτούμενων νομίμων προϋποθέσεων, τις εκατέρωθεν ανάγκες αιτούντων και Υπηρεσίας, λαμβάνοντας πρόνοια για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, όπως αυτές καθορίζονται από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και σε συνάρτηση του ευρύτερου προγραμματισμού του Υπουργείου για το ανθρώπινο δυναμικό των σχολικών μονάδων και των διοικητικών του υπηρεσιών.

Άλλωστε, ειδικά για τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για αναδιοργάνωση των διοικητικών δομών, τον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών και τη βελτιστοποίηση των ανθρωπίνων πόρων στη Δημόσια Διοίκηση η κατάρτιση Οργανισμού και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οπότε και θα αποτυπωθούν επακριβώς οι υπηρεσιακές ανάγκες κάθε Δ/νσης Εκπαίδευσης σε διοικητικό προσωπικό.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου  οργανισμού του Υπουργείου (Π.Δ. 114/14) οπότε αντιστοίχως θα αποτυπωθούν οι πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες των δομών του Υπουργείου σε διοικητικό προσωπικό.

Οι αιτήσεις, επομένως, των εκπαιδευτικών για μετάταξή τους σε διοικητικές θέσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν μπορούν να εξετάζονται αυτοτελώς και απομονωμένα από τον ευρύτερο σχεδιασμό των υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τη διασφάλιση της βέλτιστης δυνατής λειτουργίας και των σχολικών μονάδων της Επικράτειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Καθηγητή Χρ. Βερναρδάκη, και σχετικού δελτίου Τύπου του Υπουργείου του επίκειται στο αμέσως προσεχές διάστημα νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. για την κινητικότητα στο Δημόσιο και το πλαίσιο στελέχωσης του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Ακόμη, εκκρεμούν δύο (2) αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών στη ΓΓΔΒΜ και ΝΓ και ΓΓΕΤ αντίστοιχα για τις οποίες διενεργείται έλεγχος νομιμότητας.

Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. τηρούν τις κατά νόμο απαιτούμενες διαδικασίες και σε συνδυασμό με τη στάθμιση των εκπαιδευτικών αναγκών για τη βέλτιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας, τη ρύθμιση της στελέχωσης των υποστηρικτικών διοικητικών υπηρεσιών και τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΣΔΔΑ για τη Δημόσια Διοίκηση εν γένει, εξετάζουν εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων τις αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Δείτε την ερώτηση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...