Home / HEADER-NEWS / Πανελλαδικές 2016 έως τις 8/7 η οριστικοποίηση μηχανογραφικού. Από 6/7 οι βεβαιώσεις συμμετοχής

Πανελλαδικές 2016 έως τις 8/7 η οριστικοποίηση μηχανογραφικού. Από 6/7 οι βεβαιώσεις συμμετοχής

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Ιούλιος 2nd, 2016  


panelladikes2

Έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (https://exams.it.minedu.gov.gr), προκειμένου να μελετήσουν και, σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να «κλειδώσουν» τις τελικές επιλογές τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και δεν θα είναι δυνατή καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ακόμη, η προθεσμία οριστικοποίησης είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι συμβουλεύονται να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.

Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος ανά επιστημονικό πεδίο.

Η έκδοσή της θα γίνει από τις 6 Ιουλίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μια ημέρα νωριτερα, στις 5 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν τη βεβαίωσή τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...