Home / HEADER-NEWS / Ο Νίκος Φίλης για τις εγγραφές προνηπίων και νηπίων στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Ο Νίκος Φίλης για τις εγγραφές προνηπίων και νηπίων στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Δημοσιεύτηκε: 10:18 μμ Ιούλιος 14th, 2016  


NIPIAGOGIO

Ο Νίκος Φίλης για τις εγγραφές προνηπίων & νηπίων στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Η εγκύκλιος 87776/Δ1/30-05-2016 με θέμα «Προγραμματισμός Λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-2017» διευρύνει τις κατηγορίες των γονέων που δύνανται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Αυτό τονίζει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα, αναφέρει ότι η εν λόγω εγκύκλιος λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία, τα περιοριστικά σημερινά οικονομικά δεδομένα αλλά και την επιταγή για την κοινωνική προστασία των μαθητών, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις λιγότερο προνομιούχες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού, ορίζει ότι:

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δύνανται να εγγράφονται:

α) τα νήπια/προνήπια των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

β) τα νήπια/προνήπια των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Στα νηπιαγωγεία, όπου διαπιστώνεται η ανάγκη πρόωρης υποδοχής νηπίων/προνηπίων, δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρωινής-Προαιρετικής Ζώνης (7:00-8:00). Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής-Προαιρετικής Ζώνης είναι τα 5 νήπια πρώτης ηλικίας

Επιπλέον, στη με αριθμ. πρωτ. 92813/Δ1/06-06-2016 εγκύκλιο με θέμα «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2016-2017» διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και των 6/θέσιων και άνω Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων:

  • Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

Τέλος, ο Νίκος Φίλης, σημειώνει ότι παρέχεται η δυνατότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων να εγγράφουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των σύγχρονων οικογενειών. Παράλληλα, με την αύξηση του αριθμού των εγγραφών νηπίων/προνηπίων στο ολοήμερο νηπιαγωγείο ενισχύεται ο συγκεκριμένος θεσμός, διευρύνεται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός του ρόλος και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αύξηση των θέσεων εργασίας για τους/τις νηπιαγωγούς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...