Home / HEADER-NEWS / Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.: Ο πλήρης ευτελισμός θεσμών και προσώπων

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.: Ο πλήρης ευτελισμός θεσμών και προσώπων

Δημοσιεύτηκε: 9:41 μμ Ιούλιος 10th, 2016  


proodeftika2

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

10-7-2016

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.: Ο πλήρης ευτελισμός θεσμών και προσώπων

Οι εκπαιδευτικοί την περασμένη εβδομάδα έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς «πραξικοπήματος» που συντελέστηκε στα πλαίσια του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου με ενορχηστρωτή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και  εκτελεστικά όργανα τον Πρόεδρο και τα διορισμένα μέλη του Συμβουλίου. Ένα απόλυτα νόμιμο και κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών, αυτό της μετάθεσης, καταπατήθηκε και παραβιάστηκε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο παρά το γεγονός ότι σε όλα σχεδόν τα ΠΥΣΠΕ υπάρχουν οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές. Η απόφαση είναι τιμωριτική για όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ολική επαναφορά του παλαιοκομματισμού: ίσως όσοι δεν πήραν τη μετάθεση που νόμιμα δικαιούνται, θα ικανοποιηθούν με απόσπαση «κατόπιν ενεργειών» των κυβερνητικών παραγόντων. Η αποθέωση, δηλαδή, της πελατειακής λογικής! Αποτέλεσμα ήταν να δοθούν οι λιγότερες μεταθέσεις στην ιστορία της εκπαίδευσης, αφού, μόλις το 8,58% των αιτήσεων ικανοποιήθηκαν, οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους στην απόγνωση και στην ανέχεια. Η πραξικοπηματική αυτή απόφαση είχε στόχο να δρέψει του πρώτους «καρπούς» των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για το νέο Ολοήμερο Σχολείο  του κ. Φίλη,  οι οποίοι θα ολοκληρωθούν με τις αποσπάσεις αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο ευτελισμός των διαδικασιών του ΚΥΣΠΕ,  με ευθύνη του Προέδρου και των διορισμένων μελών του, τραυματίζει την αξιοπιστία της λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων γενικότερα. Τα Συμβούλια ολοένα και  απογυμνώνονται από τον θεσμικό, νομικό, δημοκρατικό και  ηθικό χαρακτήρα τους και κυρίως από την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών  και γίνονται μηχανισμοί «ξεπλύματος»,  της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ποιος, όμως, μπορεί να ξεχάσει τον σημερινό πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ, ηγετικό στέλεχος της παράταξης ΕΡΑ , από το βήμα των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου να καταγγέλλει τις πολιτικές αυτές  με περισσή αγωνιστικότητα που σήμερα νομιμοποιεί με την υπογραφή του;

Αυτό που ζήσαμε τις μέρες αυτές, οι Δ/ντές Εκπαίδευσης, ως πρόεδροι των ΠΥΣΠΕ να καταθέτουν –κουτσουρεμένα έστω- τα οργανικά κενά στις Διευθύνσεις τους και από την άλλη,  ως διορισμένα μέλη στο ΚΥΣΠΕ να μην αποδέχονται, αυτά που οι ίδιοι πρότειναν αλλά να ψηφίζουν υπέρ των κενών που κατατέθηκαν έπειτα από αυθαίρετες «εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης», δεν έχει προηγούμενο!  Το ΚΥΣΠΕ πλέον δεν αποφασίζει και δεν προτείνει στον υπουργό αλλά ο υπουργός προκαθορίζει την τελική απόφαση του. Μιλάμε, δηλαδή, για πλήρη έκπτωση του θεσμού. Ο μόνος ρόλος λοιπόν των Συμβουλίων είναι η μετατροπή τους σε «πλυντήριο για το ξέπλυμα» προειλημμένων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας. . Έτσι καθίσταται αφερέγγυο, λειτουργεί χωρίς εσωτερική δημοκρατία με πρόθυμα κομματικά πρόσωπα .

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. :

Άμεσα να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την πραγματοποίηση νέου γύρου μεταθέσεων με βάση τα πραγματικά κενά.

Καλούμε τους Συλλόγους και τις παρατάξεις να αποβάλλουν από τους χώρους τους τους πρόθυμους συναδέλφους-κυβερνητικά στελέχη εκπαίδευσης που με  την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών τους και εκ των πραγμάτων δε μπορεί να έχουν θέση στα σωματεία.

 

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...