Home / HEADER-NEWS / Καμία προθυμία να γυρίσουν σε τάξεις 192 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές

Καμία προθυμία να γυρίσουν σε τάξεις 192 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές

Δημοσιεύτηκε: 8:01 μμ Ιούλιος 30th, 2016  


apospasis

Συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει καμία τάξη χωρίς δάσκαλο ή καθηγητή στις 12 Σεπτεμβρίου, που ανοίγουν τα σχολεία, καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας. Έχοντας εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις, προκειμένου να προβεί σε 21.000 προσλήψεις αναπληρωτών όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Νίκος Φίλης, ο μηχανισμός του υπουργείου “κυνηγά” τους αποσπασμένους σε κόμματα, βουλευτές και φορείς.

Την ίδια ώρα, διενεργείται έλεγχος από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία και ο αριθμός τους. Ακόμη, ο Ν. Φίλης έχει απευθύνει έκκληση ως τις 10 Αυγούστου να επιλεγούν οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση θα αρθεί από γραφεία βουλευτών και κομμάτων. Στόχος είναι να επιστρέψει στις τάξεις το 1/3 των εκατοντάδων αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά, σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν υπηρετούν 127 αποσπασμένοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2016, ενώ στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων 62. Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν να μην υπάρχει προθυμία να τους διαθέσουν στην υπηρεσία των σχολικών τάξεων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 24 με διάθεση σε υπηρεσίες και φορείς, 6 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, και 1 στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου.

Σημειωτέον, για τη νέα χρονιά δεν έχουν ανακοινωθεί νέες αποσπάσεις στην Κ.Υ. του υπουργείου.

250 δάσκαλοι και 73 νηπιαγωγοί πηραν αποσπάσεις εκτός σχολείων

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις σε φορείς για το σχολικό έτος 2016-2017

Χθες και την Πέμπτη δόθηκαν στη δημοσιότητα οι αποσπάσεις σε φορείς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η γενική εικόνα δείχνει τάση μείωσης, που σε ορισμένους φορείς φτάνει ως και το 30%.

Εξαίρεση αποτελούν τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που παρουσιάζουν μικρή αύξηση στους αποσπασμένους που θα δεχθούν, προκειμένου να υποστηριχθούν οι δραστηριότητές τους, που επλήγησαν από τους προηγούμενους νόμους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

https://www.avgi.gr/

Πόσοι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί θα βρεθούν εκτός σχολικών αιθουσών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...