Home / Featured / ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πνιγμένο στα χρέη και χωρίς διοίκηση

ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πνιγμένο στα χρέη και χωρίς διοίκηση

Δημοσιεύτηκε: 8:41 μμ Ιούλιος 8th, 2016  


INEDIVIM2

Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης – Τα ελλείμματα του ιδρύματος φτάνουν τα 25 εκατ.

Την Τετάρτη και χθες κατατέθεσαν τις παραιτήσεις τους όλα τα μέλη της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), πλην του εκπροσώπου των εργαζομένων. Δεν είναι σαφές αν θα γίνουν όλες αποδεκτές, καθώς από πλευράς υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια στη λειτουργία του ιδρύματος. Ανάμεσα στους παραιτηθέντες είναι τόσο η πρόεδρος του ιδρύματος Αγγελική Δημητρακοπούλου, όσο ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κέκος, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Μάκης Σπαθής.

Το ίδρυμα, που αναμένεται να ψηφίσει σήμερα τον ισολογισμό του 2015, αντιμετωπίζει πολλά χρέη από προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου, δεν είναι λίγα τα περιστατικά διαφθοράς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα χρόνια της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών αντικαταστάθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα για το ίδρυμα προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2013 και μετά, όταν κάθε χρόνο ο τακτικός προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός περίπου κατά 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα σημερινά χρέη να φτάνουν ώς και τα 25 εκατ. ευρώ. Το 2013 ήταν η χρονιά που μπήκαν δίδακτρα στα ΙΕΚ, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να διαμορφωθεί ως εάν θα εισπράττονταν. Όμως το β΄ εξάμηνο του 2013 καταργήθηκαν, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ένα χρέος του οποίου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν ενέκρινε την κάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε απωλέσει τη φορολογική και ασφαλιστική του ενημερότητα στα τέλη του 2015, με αποτέλεσμα να χάσει και τη δυνατότητα είσπραξης τακτικής επιχορήγησης. Εκκρεμούσαν δε από το 2011 πάγιες ανεξόφλητες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

ΕΔΙΕΚ για το Δελτίο Τύπου ΙΝΕΔΙΒΙΜ “Τα ίδια Παντελάκη, μου τα ίδια Παντελή μου”


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...