Home / HEADER-NEWS / Οι ελλείψεις στην Π.Ε. στη Κρήτη (κενά ανά ειδικότητα)

Οι ελλείψεις στην Π.Ε. στη Κρήτη (κενά ανά ειδικότητα)

Δημοσιεύτηκε: 5:34 μμ Ιούλιος 1st, 2016  


kriti

Ενημερωτικό δελτίο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης:

των αιρετών Δημήτρη Δερμιτζάκη και Τσαλαπάκη Αντώνη

ΔΕΙΤΕ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΝΣΕΙΣ

Στον απόηχο του κλεισίματος της σχολικής χρονιάς που πέρασε, διαπιστώνουμε ότι σε επίπεδο Κρήτης οι ελλείψεις εξακολουθούν να υφίστανται. Οι λειτουργικές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν από δασκάλους, νηπιαγωγούς αλλά και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων είναι πάνω από 864 σύμφωνα με τις Δ/νσεις Α/θμιας  Εκπ/σης τη στιγμή που οι αιρετοί εκτιμούν ότι θα είναι αρκετές παραπάνω. Σε αυτές αν υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης (πέρυσι προσλήφθηκαν πάνω από 200) και ειδικότητες όπως εικαστικών, θεατρικής αγωγής και πληροφορικής το αναγκαίο εκπαιδευτικό δυναμικό που θα χρειαστεί σε επίπεδο Κρήτης θα ξεπεράσει τους 1200. Έχουμε επισημάνει πολλάκις ότι όταν ο εκάστοτε νομός, της Κρήτης ξεκινά με ελλείψεις οργανικών κενών, καταλαβαίνουμε ότι στο σύνολό τους τα κενά το Σεπτέμβρη θα βρίσκονται εκτός ελέγχου!

Ως αιρετοί κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο παιδείας αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού πριν το πρώτο κουδούνι της επόμενης σχολικής χρονιάς ηχήσει. Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια αλλά και πίεση σε όλα τα επίπεδα για όσο το δυνατό γρηγορότερη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη πάγιων αναγκών της εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Το μεγάλο πρόβλημα που αναγνωρίζουμε πλέον όλοι, εντοπίζεται στην ημερομηνία πρόσληψης αλλά και τον αριθμό των αναπληρωτών. Εκατοντάδες σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στην Κρήτη με ελλείψεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί! Στην ουσία, οι συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια αναπληρωτές, αναπληρώνουν τον εαυτό τους και θα μπορούσαν να βρίσκονται ως μόνιμοι πλέον για να καλύψουν τις παραπάνω οργανικές θέσεις.

 Είναι πραγματικά κατάντια για άλλη μια χρονιά παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να μην υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί και «δάσκαλοι» την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία.
Σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον σε επίπεδο λειτουργικών αναγκών διαπιστώνουμε μείωση καθώς στο «Νέο σχολείο Φίλη» ο δάσκαλος τυπικά υφίσταται νέα μείωση δύο ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Επισημαίνουμε ότι το 2011 υπήρξε η πρώτη μείωση, δύο ωρών από την τότε υπουργό παιδείας, Διαμαντοπούλου με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 1600 θέσεις εκπαιδευτικών.
Σας παραθέτουμε παρακάτω την εκτίμηση για τις λειτουργικές θέσεις σε επίπεδο Κρήτης. Τα πραγματικά λειτουργικά κενά θα προκύψουν τέλος Αυγούστου, μετά τις μεταθέσεις και αποσπάσεις στους νομούς της Κρήτης. Να επισημάνουμε ότι τα κενά ακόμα και με τα εκτιμώμενα νούμερα, θα έχουν σύμφωνα με τη διδάξασα εμπειρία αυξητικές τάσεις σε περιφερειακό επίπεδο κυρίως μετά τις αποσπάσεις από νομό σε νομό.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ
-60
-65
-180
-31
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
-58
-21
-90
-35
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
-10
-13
-34
+5
ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ
-18
-23
-31
-2
ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ
-20
-12
-3
-6
ΠΕ08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
-14
ΣΥΝΟΛΑ
166
134
338
88
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΕ71 ΔΑΣΚΑΛΟΙ
-42
-7
-35
-23
ΠΕ61 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
-8
-3
-12
-8
ΣΥΝΟΛΑ
50
10
47
31

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

https://xenesglosses.eu/2016/06/ta-kena-pou-apestilan-i-dnsis-p-e-sinechis-enimerosi-17-14-00/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία συζητούν -και μάλλον βρίσκονται λίγο ...