Τελευταία Νέα

Monday, 12/18/17, 03:12Δώρον άδωρον η τροπολογία για συμμετοχή εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών / Υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε:

6:59 μμ Ιούλιος 5th, 2016

manager2

Αρ. Πρωτ. 683
Αθήνα 5/7/2016
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη
2.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών  ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ
Με τροπολογία που κατέθεσε στις 22-6-2016 ο Υπουργός Παιδείας σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ψηφίστηκε στις 29-6-2016 από τη Βουλή, ικανοποιήθηκε το αίτημα της Δ.Ο.Ε. και δίνεται, πλέον και πάλι, η δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποσπώνται ως Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ, δυνατότητα που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση είχε καταργήσει.
Η θετική, όμως, αυτή ρύθμιση δεν έχει πεδίο εφαρμογής στη διαδικασία της επιλογής εκπαιδευτικών για τις παραπάνω θέσεις η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και δεν περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό αφού η προκήρυξη έγινε πριν την ψήφιση της τροπολογίας, τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο το να δοθεί μια εύλογη παράταση στην όλη διαδικασία και να γίνει συμπληρωματική προκήρυξη ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση η ψήφιση της τροπολογίας μένει γράμμα κενό.
ΔΟΕ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα περιμένουμε για τα μισθολογικά των εκπαιδευτικών το 2018
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Ως ένα «πρωτόγνωρο και σημαντικό εγχείρημα» χαρακτήρισε τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο ...

Μοιράσου!