Home / HEADER-NEWS / Δώρον άδωρον η τροπολογία για συμμετοχή εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών / Υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

Δώρον άδωρον η τροπολογία για συμμετοχή εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών / Υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε: 6:59 μμ Ιούλιος 5th, 2016  


manager2

Αρ. Πρωτ. 683
Αθήνα 5/7/2016
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη
2.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών  ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ
Με τροπολογία που κατέθεσε στις 22-6-2016 ο Υπουργός Παιδείας σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ψηφίστηκε στις 29-6-2016 από τη Βουλή, ικανοποιήθηκε το αίτημα της Δ.Ο.Ε. και δίνεται, πλέον και πάλι, η δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποσπώνται ως Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ, δυνατότητα που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση είχε καταργήσει.
Η θετική, όμως, αυτή ρύθμιση δεν έχει πεδίο εφαρμογής στη διαδικασία της επιλογής εκπαιδευτικών για τις παραπάνω θέσεις η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και δεν περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό αφού η προκήρυξη έγινε πριν την ψήφιση της τροπολογίας, τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο το να δοθεί μια εύλογη παράταση στην όλη διαδικασία και να γίνει συμπληρωματική προκήρυξη ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση η ψήφιση της τροπολογίας μένει γράμμα κενό.
ΔΟΕ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...