Υπουργείο – Έλεγχος σε όλους τους φορείς που παρέχουν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε:

10:50 μμ Ιούλιος 13th, 2016

ypep8-marousi-5

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κο Φίλη είχαν σήμερα οι Πρόεδρος,Γ.Γραμματέας και Ταμίας της Ομοσπονδίας μας (PALSO) και συζήτησαν θέματα του κλάδου.

Ο κύριος υπουργός δεσμεύτηκε για τη δημιουργία επιτροπής, και με τη δική μας συμμετοχή, η οποία θα ασχοληθεί με τα θέματά μας έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δοθούν λύσεις.

Ρύθμιση με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ να ελέγξουν όλους τους φορείς που παρέχουν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, θα προωθήσει, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να υπάρξει ρύθμιση για να ελεγχθούν όλοι οι φορείς που χορηγούν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, δέχθηκε να αποσαφηνισθούν οι όροι Κέντρο Ξένων Γλωσσών, ιδιαίτερο μάθημα και οικοδιδασκαλία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσουν όλο το φάσμα της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ενώ θα προωθηθεί ρύθμιση, προς ψήφιση, στη Βουλή για την κάλυψη του νομοθετικού κενού, ώστε να κλείσουν όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσών που δεν έχουν άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ.

facebook (ομάδα ιδιοκτητών) Κ.Ξ.Γ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράλογα του ΔΟΑΤΑΠ. Αναγνωρίζει μεταπτυχιακά από Ιταλία που δεν αναγνωρίζει ο επίσημος φορέας της Ιταλίας!
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές Την περίοδο αυτή διενεργούνται ...

Μοιράσου!