Home / Featured / Εκπαιδευτικοί με πολεμικά όπλα, πλαστά πτυχία, εργολάβος στοιχημάτων και φιλοναζί…

Εκπαιδευτικοί με πολεμικά όπλα, πλαστά πτυχία, εργολάβος στοιχημάτων και φιλοναζί…

Δημοσιεύτηκε: 3:06 μμ Ιούλιος 24th, 2016  


law

Όλα τα έχει η ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

  • Όπλα σε σπίτι εκπαιδευτικού…

Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στο τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας και νομότυπης έρευνας βρέθηκαν στην οικία του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού τα κάτωθι όπλα:

α) τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV με πτυσσόμενο κοντάκιο και αορτήρα και μια γεμιστήρα κινεζικής προέλευσης,

β) ένα περίστροφο με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων,

γ) μια καραμπίνα με κομμένη κάνη,

δ) μια ξιφολόγχη από τυφέκιο G3A3 με μήκος λάμας δέκα έξι (16) εκατοστών και τη θήκη της,

ε) μια χατζάρα με μήκος λάμας πενήντα (50) εκατοστών,

στ) δύο τόξα με εννέα βέλη και ζ) μια βαλλίστρα με ενσωματωμένη διόπτρα και τρία βέλη.

Ο εγκαλούμενος υπάλληλος δεν διέθετε την απαιτούμενη κατά το νόμο άδεια για τα παραπάνω όπλα.

∆οθέντων των ως άνω διαλαμβανομένων, ασκήθηκε σε βάρος του ανωτέρω εκπαιδευτικού ποινική δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις πράξεις της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Επισημαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε κατά πλειοψηφία τον εγκαλούμενο εκπαιδευτικό απόφασης, μειοψηφούσης της Προέδρου του Συμβουλίου, η οποία πρότεινε την ενοχή του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού αποδεχόμενο ότι η  χρήση των ως άνω όπλων προήλθε από την «έντονη επιθυμία ενασχόλησής του με κοινωνικές και αθλητικές δράσεις».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Ο εγκαλούµενος υπάλληλος παραπέµφθηκε από τον προϊστάµενο ∆ιεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Πρωτοβάθµιο Πειθαρχικό Συµβούλιο Περιφερειακής ∆ιεύθυνσης Α/θµιας και Β/θµιας Εκπαίδευσης για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, όπως ορίζεται στο εδάφιο ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν. 4057/2012.

Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στο τµήµα Ασφάλειας Φλώρινας και νοµότυπης έρευνας βρέθηκαν στην οικία του εγκαλουµένου εκπαιδευτικού τα κάτωθι όπλα: α) τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV µε πτυσσόµενο κοντάκιο και αορτήρα και µια γεµιστήρα κινεζικής προέλευσης, β) ένα περίστροφο µε µεγάλο αριθµό φυσιγγίων, γ) µια καραµπίνα µε κοµµένη κάνη, δ) µια ξιφολόγχη από τυφέκιο G3A3 µε µήκος λάµας δέκα έξι (16) εκατοστών και τη θήκη της, ε) µια χατζάρα µε µήκος λάµας πενήντα (50) εκατοστών, στ) δύο τόξα µε εννέα βέλη και ζ) µια βαλλίστρα µε ενσωµατωµένη διόπτρα και τρία βέλη.

Ο εγκαλούµενος υπάλληλος δεν διέθετε την απαιτούµενη κατά το νόµο άδεια για τα παραπάνω όπλα. ∆οθέντων των ως άνω διαλαµβανοµένων, ασκήθηκε σε βάρος του ανωτέρω εκπαιδευτικού ποινική δίωξη από την αρµόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις πράξεις της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Επισηµαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συµβούλιο απάλλαξε κατά πλειοψηφία τον εγκαλούµενο εκπαιδευτικό απόφασης, µειοψηφούσης της Προέδρου του Συµβουλίου, η οποία πρότεινε την ενοχή του εγκαλουµένου εκπαιδευτικού αποδεχόµενο ότι η χρήση των ως άνω όπλων προήλθε από την «έντονη επιθυµία ενασχόλησής του µε κοινωνικές και αθλητικές δράσεις».

  • Κάλεσε Εξωσχολικούς Μαθητές σε μάθημα / ανάρτησαν στο διαδίκτυο βίντεο. Τι υποστήριξε στο μάθημα για Χίτλερ και Ναζί.

….κατά το σχολικό έτος 2011-2012, δέχθηκε να παραβρεθούν στο μάθημα τρεις εξωσχολικοί μαθητές, οι οποίοι μάλιστα ανήρτησαν στο διαδίκτυο video με σκηνές από το μάθημα του διωκόμενου.

Στο μάθημα του έχει υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους και επομένως δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στη σχολική σύμβουλο που τον επισκέφθηκε, είπε ότι δεν είναι θρησκευόμενη γιατί φοράει παντελόνια…

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Συγκεκριµένα, ως προς το παράπτωµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας κατά συρροή, όπως προκύπτει από το πόρισµα της διενεργηθείσας για την υπόθεση Ε∆Ε, το σύνολο των µαρτυρικών καταθέσεων και των σχετικών εγγράφων που εξετάσθηκαν καθώς και από τα απολογητικά υποµνήµατα και τις συµπληρωµατικές διευκρινίσεις που έδωσε ο ίδιος ο εγκαλούµενος εκπαιδευτικός, κατά τον κρίσιµο χρόνο που υπηρετούσε σε συγκεκριµένο Γυµνάσιο:

«κατηγορούσε τη ∆ιεύθυνση του Γυµνασίου και τη ∆ιευθύντρια ∆/θµιας Εκπαίδευσης ότι, µε δικές τους ενέργειες, µετακίνησαν µία εκπαιδευτικό σε άλλο σχολείο σκοπίµως επειδή η εν λόγω συνάδελφος υποστήριζε, κατά την κρίση του, τον εγκαλούµενο. Επιπλέον, ενοχλούσε επανειληµµένως µε τηλεφωνήµατα και ηχητικά µηνύµατα, αδιακρίτως οποιαδήποτε ώρα της ηµέρας και της νύχτας, στα οποία συκοφαντούσε τη ∆ιευθύντρια και την Υποδιευθύντρια. Εισερχόµενος δε στο γραφείο του διενεργούντος την Ε∆Ε ∆ιευθυντή, προκειµένου να υποβληθεί σε συµπληρωµατική ανωµοτί κατάθεση, προέβη σε φραστική επίθεση και απειλές εναντίον αυτού και της γραµµατέως του.

Επιπροσθέτως, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, δέχθηκε να παραβρεθούν στο µάθηµα τρεις εξωσχολικοί µαθητές, οι οποίοι µάλιστα ανήρτησαν στο διαδίκτυο video µε σκηνές από το µάθηµα του διωκόµενου. Στο µάθηµα του έχει υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους και εποµένως δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στη σχολική σύµβουλο που τον επισκέφθηκε, είπε ότι δεν είναι θρησκευόµενη γιατί φοράει παντελόνια. Αντέγραψε σε δικό του τετράδιο προσωπικά στοιχεία των µαθητών και συγκεκριµένα τα στοιχεία ταυτότητας και το θρήσκευµα καθενός εξ αυτών. Ερωτηθείς από τη ∆ιευθύντρια επ΄ αυτού, απάντησε «για να ξέρω µε ποιους έχω να κάνω» και εν συνεχεία χαρακτήρισε τη συµπεριφορά της ∆ιευθύντριας φασιστική και δήλωσε πως «το ελληνικό σχολείο είναι µόνο το ελληνορθόδοξο».

Το ∆ευτεροβάθµιο Πειθαρχικό Συµβούλιο κρίνοντας οµόφωνα ένοχο τον εγκαλούµενο για τα ως άνω πειθαρχικά παραπτώµατα επέβαλε οµόφωνα ως προσήκουσα την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης 12 µηνών µε πλήρη στέρηση των αποδοχών

  • Εκπαιδευτικός με πλαστό διδακτορικό…

….Συγκεκριμένα η πειθαρχικώς διωκόμενη υπάλληλος υπέβαλε στην Περιφερειακή ∆/νση Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για τοποθέτηση υπευθύνων ΣΕΠ στα ΚΕΣΥΠ, πλαστό διδακτορικό δίπλωμα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του τη ∆ιοίκηση προκειμένου να ανέλθει βαθμολογικά και μισθολογικά.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο του διενεργούμενου ελέγχου νομιμότητας πτυχίων και πιστοποιητικών.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Η εγκαλούµενη υπάλληλος παραπέµφθηκε από την Προϊσταµένη της ∆/νσης ∆/θµιας Εκπ/σης για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, το οποίο ορίζεται στο εδάφιο ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει.

Συγκεκριµένα η πειθαρχικώς διωκόµενη υπάλληλος υπέβαλε στην Περιφερειακή ∆/νση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για τοποθέτηση υπευθύνων ΣΕΠ στα ΚΕΣΥΠ, πλαστό διδακτορικό δίπλωµα του Τµήµατος Ιατρικής της Σχολής Επιστηµών Υγείας του Πανεπιστηµίου Πατρών µε σκοπό να παραπλανήσει µε τη χρήση του τη ∆ιοίκηση προκειµένου να ανέλθει βαθµολογικά και µισθολογικά.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο του διενεργούµενου ελέγχου νοµιµότητας πτυχίων και πιστοποιητικών. Η χρήση του πλαστού διδακτορικού διπλώµατος είχε ως αποτέλεσµα αφενός να λαµβάνει από το έτος 2005 έως και την εφαρµογή του νέου ενιαίου µισθολογίου – βαθµολογίου επίδοµα διδακτορικού τίτλου και αφετέρου να καταταχθεί το 2011 στο βαθµό Γ΄ µε µισθολογικό κλιµάκιο 1, αφού της αναγνωρίσθηκαν έξι (6) έτη υπηρεσίας λόγω κατοχής διδακτορικού τίτλου σύµφωνα µε το ισχύον νέο ενιαίο µισθολόγιο – βαθµολόγιο.

Επιπλέον η εγκαλούµενη έκανε εκ νέου, το 2012, χρήση του πλαστού εγγράφου όταν το κατάθεσε στην Περιφερειακή ∆/νση Πρωτοβάθµιας & ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης προκειµένου να λάβει επιπλέον µοριοδότηση για την κατάληψη θέσης ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ.

και

  • ένας εκπαιδευτικός: «εργολάβος» στοιχημάτων

…Ο εγκαλούμενος υπάλληλος, όπως προκύπτει από το πόρισμα της διενεργηθείσας Ε∆Ε , υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της παραβίασης των υποχρεώσεων του άρθρου 27 ΥΚ και της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος, το οποίο ορίζεται στο εδάφιο ια ́ και κη της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει, καθόσον, ενόσω υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός λειτουργός σε Γυμνάσιο παράλληλα συμμετείχε σε οργάνωση που εμπλεκόταν σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του παρέπεμψε στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου τον εγκαλούμενο εκπαιδευτικό για να δικαστεί ως υπαίτιος:

α) εγκληματικής οργάνωσης,

β) απάτης από κοινού και κατ ́ εξακολούθηση, κατ ́ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό περιουσιακό όφελος και συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, γ) απάτη με υπολογιστή από κοινού, κατ ́ εξακολούθηση και κατ ́ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό περιουσιακό όφελος και συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, και συγκεκριμένα διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός περίπου από τις 20.11.2012, «παράλληλα με την εργασία του ως γυμναστής, συγκέντρωνε χρήματα από φίλους και γνωστούς του που επιθυμούσαν να στοιχηματίσουν, τα οποία εν συνεχεία τοποθετούσε στο στοίχημα σε λογαριασμό που του είχε ήδη ανοίξει ένας εκ των συγκατηγορούμενων του, σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού, αποκομίζοντας και αυτός παράνομο κέρδος- προμήθεια είτε από συνολικό τζίρο, είτε από χαμένα στοιχήματα κατά την τελική εκκαθάριση κερδών που γίνεται κάθε Τετάρτη.»

και άλλα πολλά… ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 35-64

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΕΛ 35-64)

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...