Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 18:24


Home / Featured / Εκπαιδευτικοί σε 12 καταυλισμούς προσφύγων. Οι ειδικότητες. Πότε θα βγει η εγκύκλιος

Εκπαιδευτικοί σε 12 καταυλισμούς προσφύγων. Οι ειδικότητες. Πότε θα βγει η εγκύκλιος

Δημοσιεύτηκε: 4:26 μμ Ιούλιος 7th, 2016  


prosfyges

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, μας ενημέρωσαν σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς για τις προσφυγικές δομές.

Αρχικά προβλέπεται δημιουργία σχολικών μονάδων σε 12 καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Η εκπαίδευση θα αφορά παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.

Θα προσληφθούν στις συγκεκριμένες δομές πάνω από 200 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φιλόλογοι, μέσα από ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπουργείου παιδείας, που θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Τα προσφυγόπουλα των υπόλοιπων καταυλισμών, θα ενταχθούν ομαλά στα ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, τα οποία θα αποτελούνται από 10 έως 15 παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους και τον δάσκαλο του τμήματος υποδοχής.

ΣΧΟΛΙΟ XENESGLOSSES.EU:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 700 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Δεν θα χρειαστεί ειδική αίτηση για τα τμήματα υποδοχής. Οι προσλήψεις ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και η προϋπηρεσία θα προσμετράται κανονικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων από τις 27 Μαΐου 2016, πρώτος έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφύγων και της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Διεκδικήσαμε ξεχωριστές προσλήψεις αναπληρωτών, ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ, αλλά από το υπουργείο παιδείας, παραθέτοντας την πρότασή μας στις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Διεκδικήσαμε προσλήψεις αναπληρωτών, όχι μόνο δασκάλων αλλά και υπόλοιπων ειδικοτήτων, κάτι που γίνεται πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ότι ο σύλλογός μας μπορεί να αποτελείται από αναπληρωτές δασκάλους, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ και ΣΤΟΧΕΥΕΙ στην προστασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Θα είμαστε ΕΔΩ για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων στα τμήματα υποδοχής και να πιέσουμε ώστε ο προγραμματισμός του υπουργείου να γίνει πραγματικότητα. Το υπουργείο παιδείας υιοθετώντας την πρότασή μας, αφενός μένει να την εφαρμόσει και αφετέρου να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών.

Τελικά ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

ΠΑΣΑΔ

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών με αυξημένα προσόντα για τα 15.000 παιδιά προσφύγων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...