Home / HEADER-NEWS / Τι δείχνουν τα στατιστικά των Ειδικών Μαθημάτων για τις βάσεις

Τι δείχνουν τα στατιστικά των Ειδικών Μαθημάτων για τις βάσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Ιούλιος 7th, 2016  


panelladikes2

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λίγοι είναι οι υποψήφιοι που αρίστευσαν στα ειδικά μαθήματα, με την βαθμολογία να κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα, κυρίως μεταξύ του 12 και 18.

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση των υποψηφίων στο μάθημα των Γερμανικών, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων που εξετάστηκαν στο μάθημα βαθμολογήθηκαν από 15 έως 20, κάτι που προϊδεάζει για μεγάλη άνοδο στις βάσεις των σχολών της Γερμανικής Φιλολογίας.

Στο μάθημα των Αγγλικών, όπου διαγωνίστηκαν 12.256 υποψήφιοι, «άριστα» έγραψαν μόνο 228 άτομα (ποσοστό 1,86%). Πάντως στο μάθημα αυτό υπήρξαν 1.066 γραπτά τα οποία έπρεπε να αναβαθμολογηθούν.

Καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα Ισπανικά, όπου διαγωνίστηκαν μόλις 113 υποψήφιοι, από τους οποίους αρίστευσε το 33,63%, ενώ ποσοστό μόλις 2,65% έγραψε «κάτω από τη βάση».

Καλύτερες επίσης είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, μάθημα που εξετάζεται για τις Αρχιτεκτονικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα εισαγωγής, έγραψαν «κάτω από τη βάση» σε ποσοστό 36,28% στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας και σε ποσοστό 24,84% στην Αγγλική Γλώσσα. Στο ειδικό μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων αρίστευσε το 18,07% των υποψηφίων.

Πανελλαδικές 2016 – Στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών ειδικών μαθημάτων

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι φέρνουν οι υψηλές βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντική διαφοροποίηση από τις περσινούς βαθμούς.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», οι περισσότεροι υποψήφιοι συμμετέχουν στο μάθημα των Αγγλικών συνολικά διαγωνίστηκαν 12.256 άτομα) με επιδόσεις που σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υψηλές αφού άριστους βαθμούς (18 έως 20 ) κατάφεραν να κατακτήσουν μόνο 228 άτομα (ποσοστό 1,86%). Και πέρυσι άριστους βαθμούς κατέκτησαν στο μάθημα των Αγγλικών μόνο 358 άτομα (ποσοστό 2,88%).

Από τα στατιστικά φαίνεται ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι και σχεδόν σε όλα τα ειδικά μαθήματα «συνωστίζονται» στις βαθμολογίες μεταξύ 15-18. Εκτός από τις ξένες γλώσσες οι υποψήφιοι έχουν αρκετά καλές επιδόσεις σε Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, μάθημα ειδικό, για τις αρχιτεκτονικές σχολές.

Είναι ενδεικτικό το ότι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα εισαγωγής, συγκέντρωσαν βαθμολογίες μικρότερες του 10 σε ποσοστό 36,28% στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, αλλά και σε ποσοστό 24,84$ στην Αγγλική γλώσσα πιέζοντας έτσι προς τα κάτω τις βάσεις εισαγωγής στα αντίστοιχα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον αντίποδα, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν στα Ισπανικά. Στο μάθημα αυτό, διαγωνίστηκαν μόλις 113 υποψήφιοι, από τους οποίους αρίστευσε το 33,63%, ενώ ποσοστό μόλις 2,65% έγραψε κάτω από τη βάση. Ακολουθούν με απόσταση το ειδικό μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στο οποίο αρίστευσε το 18,07% των υποψηφίων και τα Γερμανικά στα οποία βαθμολογίες από 18-20 συγκέντρωσε το 16,15% των υποψηφίων. Το αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι ακόμη και στα ειδικά μαθήματα και κυρίως στο μάθημα των Αγγλικών, υπήρξαν 1.066 γραπτά τα οποία έπρεπε να αναβαθμολογηθούν, κάτι που έγινε (έστω και σε μικρότερο βαθμό) ακόμη και στο Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο.

Οι διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων – όσον αφορά στους υποψήφιους – λήγουν οριστικά αύριο, τελευταία ημέρα κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων. Μετά από αυτό οι υποψήφιοι δεν έχουν άλλη ασχολία, παρά μόνο να περιμένουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο τέλος Αυγούστου.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...