Home / HEADER-NEWS / Δάσκαλοι ΠΕ 71 και παιδαγωγική επάρκεια

Δάσκαλοι ΠΕ 71 και παιδαγωγική επάρκεια

Δημοσιεύτηκε: 5:04 μμ Ιούλιος 18th, 2016  


eidiki

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν προκύπτει από την προκήρυξη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ότι θα έχουν τελικά προτεραιότητα όσοι είναι απόφοιτοι του Τμήματος Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θεμελίωσαν παιδαγωγική επάρκεια σε αντίθεση με τους αποφοίτους του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην κατάταξη αναφέρονται τα εξής:

  1. Στους πίνακες κατάταξης Νηπιαγωγών ΕΑΕ και Δασκάλων ΕΑΕ προηγούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, αντίστοιχα, κατατασσόμενοι μόνο βάσει της προϋπηρεσίας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη γίνεται βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου. Στους παραπάνω πίνακες θα προηγούνται σε κάθε φάση πρόσληψης, οι εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ  των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71 των παρ.α και β της περ.2. ii  του παρόντος άρθρου, σε ποσοστό 10%.

Επίσης στα προσόντα αναφέρονται τα εξής:

δ) Πτυχίο Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαί­δευσης Ειδικής Αγωγής ή Τμημάτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής με κατεύθυνση Δασκάλων, των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής.

Ειδικότερα, είναι κάτοχοι πτυχίου των Τμημάτων: Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με κατεύθυνση Δασκάλων, ή Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ή αναγνωρισμένου -ισότιμου και αντίστοιχου- τίτλου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής. (βλ. παρατήρηση 2 του παρόντος Παραρτήματος)

Βγήκε η εγκύκλιος της Ειδικής.Από αύριο οι αιτήσεις


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...