Home / HEADER-NEWS / ΔΑΚΕ Δ.Ε. – Η πρόταση της για κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβρη

ΔΑΚΕ Δ.Ε. – Η πρόταση της για κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε: 7:20 πμ Ιούλιος 19th, 2016  


tsouxlos

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΤΡΙΤΗ 19/7/16

Με στόχο την αγωνιστική ενεργοποίηση του κλάδου, αλλά και την κατοχύρωση του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας η Δ.Α.Κ.Ε. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στο Δ.Σ. Παράλληλα με την ουσιαστική συμμετοχή της συνέβαλε στην ύπαρξη της αναγκαίας πλειοψηφίας, έτσι ώστε να υπάρξει απαντητικό υπόμνημα στις προτάσεις της «Επιτροπής Γαβρόγλου».

Συγκεκριμένα πρότεινε:

Α) συμμετοχή του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. 9-10-11 Σεπτεμβρίου

Β) συνδιάσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Β. Ελλάδος το Σάββατο 10/9

Γ) Γ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε.(12-16/9)

Δ) συνέλευση των προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. στις 17/9

Ε) συνδιάσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Ν. Ελλάδος το Σάββατο 24/9, η οποία εάν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στις οδικά συγκλίνουσες πόλεις Θήβα, Κόρινθο ή Χαλκίδα, αφού το Εκπαιδευτικό Συνέδριο θα συγκληθεί στην Αττική.

ΣΤ) απεργία του κλάδου την Πέμπτη 29/9

Τέθηκε προς ψήφιση η πρόταση για τη Δ.Ε.Θ., η οποία έγινε δεκτή και οι παρατάξεις επιφυλάχθηκαν να τοποθετήσουν για τα υπόλοιπα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (25/8).

Όσον αφορά την απάντηση στο πόρισμα «Γαβρόγλου» η παράταξη μας εξέφρασε την ανησυχία της για την εργασιακή ανασφάλεια και την αυξανόμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, δήλωσε δε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής κινούνται σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν δεν υπάρξει απεμπλοκή από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και περικοπών των δημόσιων κοινωνικών αγαθών δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη και θετική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι ανακοινώσεις-καταγγελίες των αιρετών στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε., των Ε.Λ.Μ.Ε., αλλά και πολλών συναδέλφων για το πρόβλημα των υπεραριθμιών. Για πρώτη φορά ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε απόλυτα ανησυχητικό βαθμό σε πάρα πολλές ειδικότητες και σε εκπαιδευτικούς με πολυετή προϋπηρεσία. Καταγγέλλεται δε ότι αλλάζει επί το δυσμενέστερο ο τρόπος υπολογισμού τους, ενώ η διοίκηση καταθέτει προσωρινούς πίνακες παρακάμπτοντας τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Η Δ.Α.Κ.Ε. καλείται να προστατεύσει τα δικαιώματα των συναδέλφων και να καταστεί δύναμη ανατροπής της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία έχει πλήρως υποταγεί στα κελεύσματα των δανειστών. Οφείλουμε να προασπίσουμε τη Δημόσια Παιδεία που θα έχει Εθνικό, Λαϊκό και Κοινωνικό πρόσημο υπερασπιζόμενοι το μέλλον της νέας γενιάς, έτσι ώστε η Πατρίδα μας να έχει ένα αξιοπρεπές μέλλον ως ισότιμη χώρα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια των Εθνών και Λαών

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θ. Τσούχλος, μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε.- Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...