Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 21/10/2019, 18:23


Home / HEADER-NEWS / Αποκλειστικό – Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Αποκλειστικό – Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε: 8:06 μμ Ιούλιος 14th, 2016  


germgal

Δημοσιεύουμε αποκλειστικά τον πίνακα με τις επιλογές των μαθητών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά) στα Δημοτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας (Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες).

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού θα συνεχίσουν από το Σεπτέμβριο του 2016 κανονικά την εκμάθηση της ξένης γλώσσας που επέλεξαν στην Ε΄ Δημοτικού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ο Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα διοργανώνει διημερίδα στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 1/11 και Σάββατο 2/11

Μεγάλο κομμάτι όμως των μαθητών της Ε΄ Δημοτικού αναγκάζονται να διδαχθούν από το νέο σχολικό έτος άλλη Ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν, καθώς σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία «οι μαθητές διδάσκονται ως 2η Ξένη γλώσσα όποια από τις δυό (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Από μια πρώτη μελέτη του πίνακα φαίνεται πως στην Κεντρική Μακεδονία ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών που επέλεξε να διδαχθεί τη Γαλλική γλώσσα, αναγκάζεται να μάθει Γερμανικά.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΔΩ

O πίνακας αποτελεί συνένωση πολλών αποφάσεων. Oι πίνακες έχουν αναρτηθεί ξεχωριστά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Ε.Α του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ...