Home / Featured / Αποκλεισμός αποφοίτων μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξωτερικού από τις αιτήσεις για την Ε.Α.Ε.

Αποκλεισμός αποφοίτων μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξωτερικού από τις αιτήσεις για την Ε.Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 7:16 μμ Ιούλιος 19th, 2016  


ptyxio
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε μια μεγάλη αδικία που πάει να συντελεστεί εις βάρος μας. Όλοι μας τελειώσαμε πρόσφατα το μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στις Επιστήμες Αγωγής (Ειδική Εκπαίδευση) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχουμε κάνει αίτηση αναγνώρισης εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι τίτλοι μας άργησαν να έρθουν στον ΔΟΑΤΑΠ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Συγκεκριμένα έφτασαν πριν δύο βδομάδες.

Το εν λόγω μεταπτυχιακό είναι ήδη αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, ο οδηγός σπουδών του δεν έχει αλλάξει και οι τίτλοι των προηγούμενων αποφοίτων έχουν αναγνωριστεί κανονικά. Για να μπορέσουμε να εγγραφούμε στους πίνακες ειδικής αγωγής φέτος, θα πρέπει να προσκομίσουμε στις πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες διευθύνσεις την αναγνώριση, αλλιώς δε θα είναι δεκτή η αίτησή μας.

Ωστόσο, η κατάσταση στον ΔΟΑΤΑΠ είναι δραματική. Ο ειδικός εισηγητής της ειδικής αγωγής είναι ένας μόνο υπάλληλος και έχει μαζί του μια βοηθό για τις διαδικασίες αναγνώρισης. Μάλιστα, μας ενημέρωσαν ότι η βοηθός του θα πάρει άδεια αυτές τις μέρες και το πόστο θα μείνει κενό λόγω της υποστελέχωσης του οργανισμού. Επίσης, ο εισηγητής μας ενημέρωσε την προηγούμενη βδομάδα ότι πρόσφατα τελείωσε τις αναγνωρίσεις του προηγούμενου εξαμήνου των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οπότε τώρα θα ξεκινήσει αναγνωρίσεις τίτλων του Πανεπιστημίου της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, κάποια της Αγγλίας και μετά έπονται οι δικές μας!
Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι απόφοιτοι μεταπτυχιακών του εξωτερικού του ίδιου εξαμήνου θα αποκλειστούν καθώς δε θα έχουν την αναγνώριση, ενώ άλλοι θα προλάβουν τις αιτήσεις την τελευταία στιγμή. Ευνοούνται επίσης οι απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων που τέλειωσαν μαζί με μας καθώς αυτοί δε χρειάζονται αναγνώριση. Οι υπάλληλοι στο ΔΟΑΤΑΠ καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αναγνωριστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τίτλοι αυτό το διάστημα, αλλά μας πληροφόρησαν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού δε θα προλάβουν να αναγνωρίσουν όλους τους τίτλους.

Έτσι, πήγαμε την προηγούμενη βδομάδα να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους στο υπουργείο. Στην αρχή, στραφήκαμε σε στελέχη της διοίκησης. Σε όσους και αν μιλήσαμε μας είπαν ότι κατανοούν το πρόβλημα, μας περιέγραφαν την διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών και στο τέλος μας ανέφεραν ότι αν δεν έχουμε την αναγνώριση μέχρι την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων είναι σαν να μην έχουμε το μεταπτυχιακό. Έτσι αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία και στο γραφείο του Υπουργού. Στέλεχος του γραφείο του Υπουργού μας ανέφερε περίπου τα ίδια και ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην προκήρυξη.

Μας είπε ότι η εγκύκλιος είναι έτοιμη και ότι την άλλη βδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις από τις 19-25 Ιουλίου, χωρίς να μας δώσουν κάποιο περιθώριο τουλάχιστον, ώστε να προλάβουμε και εμείς την αναγνώριση. Επίσης, την Παρασκευή 15/07/2016 ορισμένοι από μας καταθέσαμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας στο γραφείο του Υπουργού και πληροφορηθήκαμε ότι έχουν κατατεθεί και άλλα υπομνήματα για αυτό το λόγο.

Είναι γεγονός ότι αφιερώσαμε χρόνο και χρήματα για αυτό το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Ακόμη, οι περισσότεροι είμαστε άνεργοι αυτή τη στιγμή και έτοιμοι να προσφέρουμε στην ειδική αγωγή του χρόνου, καθώς έχουμε εκπαιδευτεί κατάλληλα. Είναι άδικο να μείνουμε εκτός πινάκων λόγω γραφειοκρατίας, για ένα πτυχίο το οποίο είναι αναγνωρισμένο εδώ και χρόνια. Αν δεν μπορέσουμε να εγγραφούμε στους πίνακες ειδικής αγωγής φέτος θα μείνουμε άνεργοι και του χρόνου θα χάσουμε τη σχολική χρονιά και ταυτόχρονα το δικαίωμα να εργαστούμε στην ειδική αγωγή.

Θα σας παρακαλούσαμε να προτείνετε στην ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να ξανασκεφτεί το πρόβλημά μας και να άρει την αδικία που πάει να συντελεστεί σε εκατοντάδες απόφοιτους μεταπτυχιακών ειδικής αγωγής του εξωτερικού. Μία λύση θα ήταν να δοθεί μια προθεσμία τουλάχιστον δύο εβδομάδων, προκειμένου να μπορέσουμε εμπρόθεσμα να προσκομίσουμε μαζί με το μεταπτυχιακό τίτλο και την πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ. Άλλη λύση θα ήταν να μας επιτραπεί κατ’ εξαίρεση να προσκομίσουμε αργότερα την πράξη αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ, μέχρι την έκδοση του οριστικού πίνακα προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2016-2017. Μία άλλη λύση είναι να στελεχωθεί ο ΔΟΑΤΑΠ με επιπλέον προσωπικό ώστε να μην αποκλειστεί κανένας.

Με εκτίμηση,
(28 ονόματα στη διάθεση της ιστοσελίδας)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...