Home / HEADER-NEWS / Αποφάσεις ΔΟΕ σχετικά με προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών, επίδομα ΟΑΕΔ, συμμόρφωση ΓΛΚ

Αποφάσεις ΔΟΕ σχετικά με προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών, επίδομα ΟΑΕΔ, συμμόρφωση ΓΛΚ

Δημοσιεύτηκε: 4:28 μμ Ιούλιος 4th, 2016  


doe_17
Οι δηλώσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα και η ανησυχία, λόγω των καταστροφικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, της αδιοριστίας και της προοπτικής απολύσεων εκπαιδευτικών που προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια στην εκπαίδευση, είναι μεγάλη.         
Ειδικά φέτος που θα ενταχθεί και η προϋπηρεσία των ετών 2010-2012 αποτελεί πλέον αναγκαιότητα να ανακοινωθούν προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών, πριν την κατάθεση των αιτήσεών τους. Μια ενέργεια που πέρυσι πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο παιδείας, μετά τη συνάντηση που είχαμε ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον τότε υπουργό παιδείας κ. Κουράκη.
Ως Δ.Ο.Ε. καλούμε το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να εκδοθούν προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών πριν τις δηλώσεις των περιοχών, ώστε να έχουν οι συνάδελφοί μας πλήρη εικόνα της θέσης τους.
………………………………………………………………………………
Ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει, εκτός των άλλων, ως προβληματική, σε κάποιες περιπτώσεις, τη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Τις περισσότερες φορές καλούνται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διανύσουν ολόκληρη τη χώρα με κάθε μεταφορικό μέσο και πολύωρες αναμονές σε λιμάνια και αεροδρόμια για να φτάσουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ειδικά οι εκπαιδευτικοί των νησιωτικών-απομακρυσμένων περιοχών).
Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει κεντρική λύση στο
πρόβλημα, είτε με την επιμήκυνση της δυνατότητας ανάληψης υπηρεσίας στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές είτε με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι, οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές, σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουν να χάσουν μέρες προϋπηρεσίας, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας μετακίνησης στις απομακρυσμένες Διευθύνσεις. Επομένως όλοι οι αναπληρωτές πρέπει να έχουν κοινή ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, την πρώτη μέρα πρόσληψης.
……………………………………………………………………………..

Σύμφωνα με τα κριτήρια του Ο.Α.Ε.Δ., οι συνάδελφοι αναπληρωτές των οποίων λύεται η εργασιακή τους σύμβαση κάθε χρόνο, δικαιούνται μέχρι τετρακόσια (400) ημερήσια επιδόματα ανεργίας, συνολικά εντός της τελευταίας τετραετίας, και απαγορεύεται να τα υπερβαίνουν από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης. Κατά συνέπεια εάν κάποιος έχει επιδοτηθεί εντός της τετραετίας για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.

Αυτό δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στους συναδέλφους αναπληρωτές αφού οι προσλήψεις κάθε χρόνο καθυστερούν περισσότερο και τα διαστήματα ανεργίας  αυξάνονται. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το ζήτημα του κόστους των συχνών μετακινήσεων και της διαμονής τους πολύ μακριά, στις περισσότερες των περιπτώσεων, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Γίνεται, επομένως, κατανοητή η δυσχερής θέση στην οποία περιέρχονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι, συν τις άλλοις, δεν θα λάβουν το επίδομα.
 Ως Δ.Ο.Ε. αγωνιζόμαστε ώστε να δίνεται το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όσο διαρκεί η ανεργία των συναδέλφων μας.Ως εκ τούτουζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση για τους συναδέλφους αναπληρωτές και να αρθεί ο περιορισμός των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων. 
……………………………………….
Συμμόρφωση Γ.Λ.Κ. προς νομολογία Ελεγκτικού Συνεδρίου 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. διαπιστώνει με μεγάλη του απογοήτευση την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, εδώ και αρκετό καιρό, από την συνεχιζόμενη εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους άρνηση να εφαρμόσει την νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με την συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων πατέρων ανηλίκων, οι οποίοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2010, με ή χωρίς προσμέτρηση πλασματικού και διαδοχικού χρόνου ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, όπως ενδεχομένως έχετε ενημερωθεί, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζει να εκδίδει πράξεις συνταξιοδοτήσεως, στηριζόμενο σε διατάξεις, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το αρμόδιο δικαστήριο Ελέγχου των Συντάξεων των Δημοσίων υπαλλήλων, θεωρώντας, ότι πατέρες ανηλίκων, που συμπλήρωσαν εικοσιπενταετή συντάξιμη υπηρεσία το έτος 2010 συνταξιοδοτούνται στα 67 ενώ οι αντίστοιχες γυναίκες υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται στα 50. Η σημασία της δυνατότητας συνταξιοδοτήσεως καθίσταται ακόμα πιο έντονη εάν λάβει κανείς υπόψη του την πρόσφατη νομοθετική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτήσεως των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έχει επιβαρύνει με αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 17 έτη εργασίας.

Έτσι, οι θιγμένοι υπάλληλοι αναγκάζονται να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους και υποβάλλονται σε έξοδα και δαπάνες ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν για μακρό διάστημα χωρίς να λαμβάνουν ούτε μισθό ούτε σύνταξη. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιβάλλεται να λυθεί άμεσα με την προσωπική παρέμβαση σας, είτε με παροχή οδηγιών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε με την ρύθμιση του ζητήματος νομοθετικά, προκειμένου να αποφευχθούν απαράδεκτες καταστάσεις εις βάρος των υπαλλήλων στο μέλλον.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου να επέλθει η αποκατάσταση της νομιμότητας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...