Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτών Πάθη… κάθε χρόνο η ίδια αγωνία τα ίδια ερωτηματικά

Αναπληρωτών Πάθη… κάθε χρόνο η ίδια αγωνία τα ίδια ερωτηματικά

Δημοσιεύτηκε: 7:48 μμ Ιούλιος 26th, 2016  


daskalos-kentriki

Αναπληρωτών Πάθη,

Κάθε Ιούλιο συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Αιτήσεις για ωράριο πλήρες, μειωμένο, διακεκομμένο, διεσπαρμένο, ακρωτηριασμένο, παράλληλο, αναβαλλόμενο, κυλιόμενο, μεταφερόμενο, ρεζερβέ…
«Κι αν με πάρουν στο μειωμένο, θα χάσω το πλήρες της επόμενης φάσης, αλλά αν γίνει η επόμενη φάση τα Χριστούγεννα, τι με συμφέρει;…» Ατέλειωτα ερωτηματικά και ψυχοφθόρα αβεβαιότητα.
Και από τον Σεπτέμβρη κολλημένοι στις οθόνες όπου ανακοινώνονται σποραδικά οι προσλήψεις (κάποιες και μετά τα μισά του σχολικού έτους). Πρώτη φάση, δεύτερη φάση, τρίτη, τέταρτη, και βάλε. Και ενδιάμεσα τα μπαλώματα. Τέλεια συνταγή για να εξουθενώσεις ψυχές και να τις κάνεις του χεριού σου.
Δεν θα αραδιάσω εδώ γνώμες κορυφαίων ανθρώπων των Γραμμάτων για το σχολείο. Τις γνωρίζουν – υποτίθεται – οι υπουργοί της Παιδείας. Ένα μόνο (χιλιοειπωμένο) θα υπενθυμίσω: Οι υποτακτικοί εκπαιδευτικοί θα πλάσουν υποτακτικούς μαθητές.
Δηλαδή μίζερους και δουλοπρεπείς πολίτες. Και βέβαια οι αυταρχικές εξουσίες τέτοιους πολίτες θέλουν. Η αριστερά όμως; Η ιστορία γράφει πως η αριστερά θέλει ελεύθερους πολίτες.
Αλλά πώς να γίνει ομελέτα, αν δε σπάσεις αυγά;
Βρέθηκε κάποτε μια ανεκδιήγητη υπουργός που δεν είχε καμιά σχέση με τη σχολική πραγματικότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό, παρά μόνο βασανιζόταν από τη μανία να κρατάει – δίκην μωροφιλόδοξου δικτατορίσκου ή πικρόχολου απαγωγέα – ομήρους τους εκπαιδευτικούς για πέντε χρόνια ή δέκα ή ισοβίως (κατάργησε δηλαδή, ενώ το ΑΣΕΠ ήταν παροπλισμένο, το δικαίωμα διορισμού τους μετά την αξιολόγηση τριών χρόνων εργασίας τους).
Πρέπει να συνεχίζει κι ο νυν υπουργός, ένας αριστερός, να βαράει το ξεκούρδιστο βιολί εκείνης; Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση οφείλει να ορθώσει ανάστημα απέναντι στους δανειστές και στα πολιτικά όργανά τους για δυο τουλάχιστο χώρους της ελληνικής κοινωνίας: την Υγεία και την Παιδεία.
Αλλά η στάση αυτή «θέλει αρετήν και τόλμην» και όχι, ασφαλώς, την κουτοπονηριά τού «μας πιέζουν» ή «θα το δούμε το θέμα αργότερα»…
Καλή επιτυχία στα παιδιά. Και να ξέρουν πως τα όνειρά τους θα μένουν πάντα στο φως, ενώ αυτούς που τα πολεμούν θα τους καταπιεί το σκοτάδι.
Manthos Skargiotis
 https://web.facebook.com/ManthosSkargiotis?fref=ts

μέσω

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...