Home / HEADER-NEWS / 8.000 εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. κατηγορούν το υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για κακοδιαχείριση

8.000 εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. κατηγορούν το υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για κακοδιαχείριση

Δημοσιεύτηκε: 10:35 πμ Ιούλιος 21st, 2016  


ediek

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αγαπητέ κε Φίλη.

Επειδή τα τελευταία κλονιστικά γεγονότα, ήτοι η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, ως εκπαιδευτών των Δ/ΙΕΚ, δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω αναβολές ή άλλες υπεκφυγές από μέρους σας, επιτρέψτε μας ένα καίριο κομβικής σημασίας ερώτημα: αλήθεια, πιστεύετε ότι η απάντησή σας στην από 21-06-2016 υπ΄αριθμό 6326 ερώτηση του Βουλευτή Θεόδωρου Φορτσάκη, διαφοροποιείται κατ’ ελάχιστο από την από 06/07/2016 σχετική ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ??? Αναντίρρητα φυσικά και όχι!!!

Απλά, κατά την προσφιλή σας τακτική, συνεπείς με την πολιτική σας πρακτική, υπεκφεύγετε για άλλη μια φορά και δεν απαντάτε στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Αναλίσκεστε στην ανούσια παράθεση αριθμών, άρθρων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών εγκυκλίων, δίχως όμως να απαντάτε ή να προσεγγίζετε την πραγματική ουσία του προβλήματος, που κατά μείζονα λόγο, σήμερα, συνεπεία της ανακόλουθης πολιτικής σας, αντιμετωπίζουν οι 8.000 οικογένειες των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ, όντας εφτά (07) μήνες απλήρωτοι!!!

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αγαπητέ κε Φίλη,

Επειδή το αρχικό διακύβευμα, ήτοι αυτό της αξιοπρεπούς ανθρώπινης επιβίωσης,   παραμένει ισχυρό για τον καθένα από μας τους 8.000 εκπαιδευτές των Δ/ΙΕΚ της χώρας, σας δηλώνουμε ότι δε συνιστά λύση η επιλογή της υπεκφυγής, αντί άμεσης σαφούς και λυσιτελούς απάντησης απέναντι στο οξύτατο κοινωνικό, ανθρωπιστικών διατάσεων πρόβλημα μας!!!

Με τον προσήκοντα σεβασμό, προς την διακριτή, θεσμική ιδιότητά σας και ασφαλώς το πρόσωπό σας, προβληματιζόμαστε για την επιλογή – απόφασή σας, να περιορισθείτε αυστηρά και άκρως επιλεκτικά στο ζήτημα της διαφορετικότητας των συμβάσεων!!! Αντί λοιπόν άλλης απάντησης, προς άρση ηθελημένης ή μη παρεξήγησης, σας θυμίζουμε ότι:

α) στην σελίδα 3 της υπογραφείσας σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων ΙΝΕΔΙΒΙΜ και εκπαιδευτή αναφέρεται ρητά ότι:

«… η καταβολή της αμοιβής στον/ην εκπαιδευτή/τρια θα γίνει με την ολοκλήρωση του Έργου…»!!!

β) το έργο του εξαμήνου 2015 Β! έχει λήξει στις 15/03/2016!!!

γ) το έργο του εξαμήνου 2016 Α! έχει λήξει στις 30/06/2016!!!

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αγαπητέ κε Φίλη,

Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια μονομερούς καταστρατήγησης και αμφισβήτησης, του περιεχομένου των ως άνω υπογραφέντων συμβάσεων από τον υπό την εποπτεία σας φορέα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, συνιστά έμπρακτη απόδειξη παντελούς αδιαφορίας υμών και του οιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου φορέα, έναντι του προβλήματός μας!!! να εξακολουθούμε δυστυχώς απλήρωτοι !!! Η κακοδιαχείριση των οικονομικών επιχορηγήσεων από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αφορά αποκλειστικά και μόνο το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και ουδόλως απασχολεί τους 8000 εκπαιδευτές.

Για πολλοστή φορά σας καλούμε όπως, σε εύλογο χρόνο από σήμερα, δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημά μας, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας για τα περαιτέρω, και απαντήσετε με ακρίβεια και παρρησία λόγου στο εξής ερώτημα:

Πότε ακριβώς θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτών ως η σύμβαση τους ορίζει; Προσδιορίστε χρονικά ακριβώς την ημερομηνία, χωρίς αοριστολογίες και αστείες υπεκφυγές παρακαλώ!!!.

για το Δ.Ε. του Ε.Δ.ΙΕΚ

Ο Πρόεδρος                                            Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Χαριλάου                              Νεκτάριος Μπεχράκης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...