Τελικά ο αριθμός των αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος θα μειωθεί όπως προκύπτει και από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο LEFT.GR. Ο υπουργός για πρώτη φορά άφησε τις γενικεύσεις περί χιλιάδων προσλήψεων, δίνοντας έναν αριθμό. Ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου στις 20.000.
Στο ζήτημα των αναπληρωτών ο κύριος Φίλης δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσει η αδικία όπου αναπληρωτές «δουλεύουν για 10 και 15 χρόνια καλύπτοντας μόνιμες, πάγιες ανάγκες» σε καθεστώς προσωρινότητας.
Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται περί 7.000 λιγότερων αναπληρωτών. Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις λόγω της ίδρυσης νέων Τμημάτων.
Παράλληλα, τόνισε ότι όταν θα γίνουν προσλήψεις προτεραιότητα θα δοθεί στην Ειδική Αγωγή.
Στις καταγγελίες ότι θα υπάρξουν μειώσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή ο κύριος Φίλης διαβεβαιώνει ότι «στην πραγματικότητα θα έχουμε αύξηση και όχι μείωση. Το τονίζω, στις μέρες μας κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί».
Σημειώνουμε ότι όταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν ο αριθμός των 20.000 θα είναι ίδιος με φέτος απάντησε ότι θα είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ο αριθμός (σσ των αναπληρωτών) αυξήθηκε περισσότερο λόγω κακής οργάνωσης και της κατάστασης του Αυγούστου.
Στη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι στα ίδια επίπεδα με φέτος για τη Β/θμια.
Ρεπορτάζ xenesglosses.eu
Ν.Φίλης – Τι είπε για Τ.Ε.Ε., μόνιμους διορισμούς, θρησκευτικά και… απαγορευμένες λέξεις (βίντεο)