Home / HEADER-NEWS / Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην τελετή έναρξης του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην τελετή έναρξης του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: 11:00 μμ Ιούνιος 4th, 2016  


biblio1

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η έκθεση βιβλίου έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων ως ένας  από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης, ο οποίος αναδεικνύει τον σπουδαίο  πολιτιστικό ρόλο της, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι στην πόλη µας, τη Θεσσαλονίκη, οι τέχνες, το θέατρο, η μουσική, ο λόγος, τα εικαστικά, η ποίηση και η έρευνα, βρίσκουν πάντοτε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Ένα γνωστό και αγαπημένο σύνθημα της εποχής μας λέει «Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο». Και ένα άλλο ισχυρίζεται πως «Με ένα βιβλίο πετάω». Τα ίδια συνθήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την εφημερίδα και για το περιοδικό.

Πράγματι με το γραπτό λόγο ανοίγουμε ένα παράθυρο, βλέπουμε τι συμβαίνει μέσα μας και έξω από εμάς και μπορούμε να «πετάξουμε» σε άλλους κόσμους, σε άλλες ιδέες.

Βέβαια, η τεράστια σήμερα παραγωγή, καθιστά εξ’ ορισμού δύσκολη την επιλογή όχι μόνο ενός βιβλίου, αλλά και μιας συγκεκριμένης πνευματικής και πολιτιστικής τάσης ανάμεσα στις πάρα πολλές, που εμφανίζονται στην ελληνική αλλά και παγκόσμια διανόηση.

Αυτή η δυσκολία ωστόσο χαρακτηρίζει μια κοινωνία που θέλει να είναι πλουραλιστική και πάντοτε ανοιχτή σε γόνιμους διαλόγους, πολύ περισσότερο σήμερα με τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στους ευρύτερους κύκλους της παγκόσμιας διανόησης.

Εύχομαι καλή επιτυχία και στο φετινό εγχείρημα του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα τη σταθερή θέση μας ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίζει κάθε θεσμό και πρωτοβουλία που προάγει τον πολιτισμό και την πνευματική άνθιση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...