Home / HEADER-NEWS / Τον πολεμάνε λέει «οργανωμένα συμφέροντα». Μήπως φταίνε όμως οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του;

Τον πολεμάνε λέει «οργανωμένα συμφέροντα». Μήπως φταίνε όμως οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του;

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Ιούνιος 25th, 2016  


filis

«Πολεμική από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα» καταγγέλλει ο Ν. Φίλης

ΑΥΓΗ

«Η πολεμική εναντίον μου έχει σχέση με τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χαρακτήρα του υπουργείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «πολεμική από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί στον χώρο της Παιδείας». «Την είχε δεχτεί πριν από μένα και ο Αριστείδης Μπαλτάς» συμπλήρωσε, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στο «Hot Doc».

Προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών για φέτος, μιλώντας και για μόνιμους διορισμούς από το 2017, προκειμένου να μπει τέλος στην αδιοριστία. Επισήμανε πως «έχουμε αποτυπώσει για πρώτη φορά ίσως τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση, ώστε να αξιοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών».

Για το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων είπε πως «έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις στον Εθνικό Διάλογο, τις οποίες θα επεξεργαστούμε χωρίς βιασύνη και χωρίς βεβαίως να αιφνιδιάσουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο Γυμνάσιο προανήγγειλε για τα Θρησκευτικά εφαρμογή των νέων προγραμμάτων, ώστε να μην είναι πλέον ομολογιακό μάθημα κατήχησης.

Μ.ΚΩ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...